Kraljica Leticija in kraljica Rania veljata za kraljici stila. Foto: Reuters
Kraljica Leticija in kraljica Rania veljata za kraljici stila. Foto: Reuters

Da španski in jordanski dvor povezuje dobro prijateljstvo, sta pokazala španski kralj Filip VI. in njegova žena Leticija, ko sta svoja jordanskega kralja Abdulaha II. in kraljico Ranio pričakala na madridskem letališču Barajas. Kot pišejo tuji mediji, španski kraljevi par svoje goste običajno pričaka v kraljevi palači.

Na letališču so sledili pozdravi in skupno fotografiranje, največ pogledov pa sta pritegnili kraljici. 45-letna Rania je kljub več uram vožnje z letalom blestela, za to priložnost je izbrala rdeče-bel plašč, pod katerim je imela modro obleko. Dve leti mlajša kraljica Leticija se je odločila za rdečo obleko španskega oblikovalca Felipeja Varele.

Zvečer je sledila zasebna večerja v čast jordanskemu paru, kamor fotografi niso imeli dostopa, danes pa sta kraljici prikazali svoji dnevni izbiri oblačil in spet navdušili.

Ko je Filip lani postal kralj, sta bila prav Abdulah in Rania med prvimi, ki sta mu čestitala. Abdulah je izrazil navdušenje in ob tem povedal, da upa na dobre odnose med dvoroma tudi v prihodnje.

Rania Al Jasin, na elitnih šolah izobražena potomka palestinskih staršev se je z jordanskim kraljem, takrat še princem, poročila 10. junija 1993. Imata štiri otroke.

Letizia Ortiz, nekdanja novinarka in voditeljica se je s takrat še princem Felipejem poročila 22. maja 2004. V zakonu s princem sta se rodili hčerki Leonora in Sofio.