Prva nagrada po izbiri ljudstva za najfilmsko ikono je šla v roke Morganu Freemanu, ki se je ob prevzemu kipca pošalil iz visokozvenečega opisa nagrade. Foto: Reuters
Prva nagrada po izbiri ljudstva za najfilmsko ikono je šla v roke Morganu Freemanu, ki se je ob prevzemu kipca pošalil iz visokozvenečega opisa nagrade. Foto: Reuters
People's Choice Awards, Kaley Cuoco
Prireditev je povezovala Kaley Cuoco, sicer zvezdnika nanizanke The Big Bang Theory. Foto: Reuters

Perryjeva, ki se trenutno ločuje od svojega moža Russlla Branda, je sicer najprej napovedala, da se bo podelitve nagrad po izbiri gledalcev in poslušalcev udeležila, nato pa oboževalcem nekaj dni pred podelitvijo prek Twitterja sporočila, da je ne bo, in se jim zahvalila za glasove.

Na koncu so ji oboževalci podelili največ glasov v petih kategorijah, med drugim tudi za najbolj priljubljeno glasbenico, najpesem leta (E.T. s Kanyem Westom), najvideo (za Last Friday Night) in gostujočo vlogo v nanizanki Kako sem spoznal vajino mamo.

Drugi veliki zmagovalec: Harry Potter in svetinje smrti: 2. del
Štiri nagrade je pobralo zadnje dejanje filmov o Harryju Potterju (Harry Potter in svetinje smrti: 2. del), in sicer za najbolj priljubljeni film, najakcijski film ter najboljši film po knjižni predlogi, gledalci pa so nagradili tudi celotno igralsko zasedbo filma z Danielom Radcliffom na čelu, ki jih, tako kot Perryjeve, ni bilo po nagrade.

Za svoj lanski prispevek k popularni kulturi so bili na podlagi glasov, oddanih prek spleta, nagrajeni še tv-voditeljica Ellen DeGeneres, igralki Nina Dobrev in Chloe Grace Moretz, Adam Levine oz. zasedba Maroon 5, pevki in igralki Lea Michele in Demi Lovato, po dva kipca sta šla Emmi Stone in Johnnyju Deppu (ki se tudi ni prikazal na podelitvi) - Stonova je bila izbrana za najljubšo filmsko igralko in za najigralko v komediji, Deppa pa so razglasili za najfilmskega igralca in za najboljši glas v animiranem filmu (za Rango).

Freemanu prva nagrada za najikono
V kategorijah, povezanih s filmom, so slavili igralci Hugh Jackman, Adam Sandler in Ryan Reynolds ter filma Družice in Voda za slone. Posebno nagrado je prejel Morgan Freeman (za najljubšo filmsko ikono), ki se je ob prevzemu kipca pošalil: "Ko sem izvedel, da sem nominiran za prvo nagrado People's choice za naj filmsko ikono, sem se odločil pogledati, kaj sploh pomeni 'ikona'. Tole sem našel: Prva definicija pravi, da je ikona majhna slika na računalniškem zasloni, ki predstavlja datoteko."

V TV-kategorijah so gledalci nagradili nanizanke/nadaljevanke Kako sem spoznal vajino mamo (za TV-komedijo), Two Broke Girls (nova TV-komedija), Hot in Cleveland (za TV-komedijo na kabelski televiziji), Nadnaravno (za najboljšo znanstveno-fantastično/fantazijsko nanizanko in TV-dramo), Person of Interest (nova TV-drama), Pretty Little Liars (naj TV-drama na kabelski TV), svoja kipca pa sta dobila tudi igralca Neil Patrick Harris in Nathan Fillion.

Spodaj si lahko ogledate fotoutrinke iz podelitve nagrad in rdeče preproge.