Iz sveta znanih

Poudarki

  • Zavrteli posnetek omamljenega pevca
  • Morda bo pričal tudi Michaelov sin Prince
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 11 glasov Ocenite to novico!
Jackson sojenje
Tožilci so dobili precej proste roke in so tako lahko poroti pokazali tudi Jacksonovo bledo truplo. Foto: EPA

Dodaj v

Foto: Na sojenju šokirali s fotografijo Jacksona na smrtni postelji

Je kriv zdravnik, da si je pevec vbrizgal anestetik?
28. september 2011 ob 10:25
Los Angeles - MMC RTV SLO

Začelo se je sojenje Conradu Murrayju, zdravniku pokojnega kralja popa Michaela Jacksona. Tožilstvo je proces začelo s prikazom pretresljive fotografije pevca na smrtni postelji.

Na sodišču v Los Angelesu bodo odločali o tem, ali je Murray odgovoren za zvezdnikovo smrt ali ne. Obtožen je nenaklepnega uboja, grozijo pa mu do štiri leta zapora in odvzem zdravniške licence. Zdravnik vse obtožbe zanika in pravi, da se je pevec s prevelikim odmerkom zdravil ubil sam.

Tožilec David Walgren trdi, da je bilo Murrayjevo predpisovanje močnega anestetika propofol in drugih pomirjeval vzrok za Jacksonovo smrt 25. junija 2009. Na prvem sojenju je tako predstavil dokaze (posnetke in fotografije), ki prikazujejo Michaela 12 ur pred smrtjo na generalki v Los Angelesu, kjer je imel svoj zadnji nastop in zapel uspešnico Earth Song. Na posnetku je pevec videti vesel in zdrav. To je Walgren predstavil kot dokaz, da se je Jackson veselil načrtovanih koncertov in da ni imel razloga, da bi se ubil.

O tem naj bi govorila tudi izjava, ki jo je pevec dal dober mesec pred smrtjo: "Ko bodo ljudje zapustili moj šov, si želim, da bi dejali, da česa takega v življenju še niso videli." Posnetek s to izjavo, v kateri Jackson nerazločno momlja, ker naj bi bil pod vplivom propofola, so prav tako predvajali na sojenju in z njim želeli vplivati na poroto. Prisluhnete mu lahko spodaj.

Zdravnikov zagovornik Ed Chernoff trdi nasprotno in pravi, da je bil pevec zaradi vrnitve na odre pod velikim stresom in da ni dobro spal. Dodatno ga je frustriralo to, da mu Murray ni želel predpisati zdravil, ki jih je zahteval pevec in s katerimi naj bi bil zasvojen. Ker naj bi bilo vse to za Michaela preveč, je pogoltnil pomirjevala in si vbrizgal prevelik odmerek anestetika.

Če bo treba, bo pričal tudi Jacksonov sin
Najstarejši sin pokojnega pevca Prince Michael je edini, ki je bil ob očetu, takoj ko je umrl, saj ga je zdravnik poklical na pomoč v spalnico, da bi mu pomagal pri Jacksonovem oživljanju. Zaradi tega ga bo sodišče morda poklicalo kot pričo. Svoji družini je že obljubil, da bo to pričal, če bo treba.

Michaelova mama Katherine je sodišče zaprosila, da naj v primeru vnukovega pričanja mediji zapustijo dvorano. Sojenje, ki zaradi slavnega pokojnika vzbuja veliko zanimanja, se namreč neposredno prenaša po televiziji, v dvorani pa so številni novinarji. Veliko podpornikov družine pevca in zdravnika sojenje spremlja tudi pred dvorano, kjer svojo podporo enim ali drugim izkazujejo z različnimi napisi.

P. S.
Jackson sojenje
Conrad Murray
Conrad Murray
Sestra Janet Jackson in brat Randy Jackson
Sestra LaToya Jackson
Oče Josephom in mama Katharine
Jackson sojenje
Jackson sojenje
Prijavi napako
Komentarji
kazam123
# 28.09.2011 ob 11:01
Sej bled je bil še kot živ.
Polymath
# 28.09.2011 ob 12:51
Glede na to, kakšne težave so bile z njim, je čudež, da je sploh 50 let doživel, če pogledamo, da je razpadal ...

Pač je prišel čas, da ga je matilda pobrala - naravne smrti. Jaz rečem, da je njegov doktror nedolžen.
papiga
# 28.09.2011 ob 12:32
Murray je uporabljal anestetik, ki ga kot zdravnik izven operacijske dvorane in ob intenzivni negi ne bi smel nikoli uporabiti. Naročil ga je 3 galone /1 galone je 3,7 litrov ali nekaj takega/.
Pacienta je pustil samega, ob tem, da mu je vbrizgal 3x dozo propofola. Ko je ugotovil srčni zastoj ni začel z oživljanjem in poklical reševalcev ampak je skrival dokaze /propofol/. Preiskovalci so ugotovili, da je v času, ko bi ga moral oživljati klical svojo ljubico in ji dajal navodila o tem, kaj naj napiše v kartoteko MJ.
Ne reševalce ne zdravnike ni obvestil, kaj je pacientu injiciral, s tem je preprečil učinkovito pomoč. Po smrti Jacksona je izginil za dva dni. Tip je kriv. Michaela ne more nič vrniti, prav pa je, da za zadoščenje vsem nam ta tip svoj pohlep plača. Plačan je bil 180.000 na mesec in v zahvalo ga je ubil. Preprečiti je potrebno, da ne bo ubil še koga.
ponudnik
# 28.09.2011 ob 13:23
ponudnik spet si pokazau svojo superiornost v butastem razmišljanju. Kdo bo pa to plačau????

Plaču? Haha, tak sistem bi bil 10x cenejši od sistema boja proti ilegalnim drogam.

Kot je rekel Vaati in ta primer je Švica :)
pozura
# 28.09.2011 ob 11:55
ponudnik ti si bedast,pol pa naj dajo zdravniki še heroin odvisnikom, kr drgač ga bodo itak drge dobili. Pa to naj nardijo na črno in ne bomo meli več drugih dilerjev, ampak sm visoko izobražene, ki se ne bodo pretepali po ulicah. Mislim da tok lahko rešmo veliko problemov. Ali je to mogoče čist mal zgrešena logika? Ne morem verjet, da kdo tok neumno razmišlja, pol gre pa še celo javno svoje mnenje razlagat, drugič bodi vsaj tiho, pa razmišljej v svoji betici, kar hočeš.
mikic007
# 28.09.2011 ob 15:25
Jackson je bil pac zrtev evolucije. Darwin nikoli ne zataji, cetudi imas denar in si slaven ...
sejnik
# 28.09.2011 ob 16:34
To da "bi šel pač k nekomu drugemu" ni noben izgovor. Potem sem lahko tudi jaz poklicni morilec in mi nihče nič ne more, ker če ne bi jaz hotel enga fentat, bo naročnik pač šel h komu drugemu.
Vaati
# 28.09.2011 ob 14:08

scenic je napisal(-a)

vaati..tisto je bil posameznik,ki hodi do teh odvisnežev in jim deli nove igle,da se ne prenaša bolezen ob uporabah istih igel med več uporabniki.in pa ni jim nič dajal heroin,ampak neko drugo drogo,podobno heroinu.
pa še lepo si me nasmejal,da je vlada s tem zajezila preprodajo.


Em, ne. Točno tako je, kot sem povedal. Kaj si ti gledal, ne vem.
urbans31
# 28.09.2011 ob 14:04
Vaati

sem gledal jaz tudi to oddajo, to delajo v Švici ;) je pa tud res kar je povedal scenic, da je en posameznik se vozil okrog in delil nove igle itd. on se pa je , se mi zdi, vozil po ZDA.
ponudnik
# 28.09.2011 ob 12:57
pol pa naj dajo zdravniki še heroin odvisnikom, kr drgač ga bodo itak drge dobili.

V bistvu se s tem 100% strinjam. V eni potezi z lahkoto rešiš vse svetovne probleme preprodaje mamil.
papiga
# 28.09.2011 ob 13:19
Vaati, saj ga tudi naša, ne sicer heroin ampak sintetično različico Matadon.
Vaati
# 28.09.2011 ob 13:15
V bistvu ni katastrofalno razmišljanje. Pred časom sem gledal dokumentarec o heroinu, sicer se ne spomnim za katero državo gre, mislim, da celo ena od evropskih, kjer vlada zagotavlja heroin odvisnikom. Tako so zajezili preprodajo in imajo pregled nad odvisniki, ki jim je nudena tudi zdravstvena oskrba.
kleman3
# 28.09.2011 ob 13:06
Punudnik kaj si ti ž opicam gor rastu. Katastrofa kakšno mišlenje!!!!
ponudnik
# 28.09.2011 ob 10:53
Drugač pa to je popolna norost se spravljat na zdravnika, only in America. Če mu Murray pač ne bi pisal tega kar je želel, bi si pač Jackson kot hud odvisnik od tablet našel drugega zdravnika v ta namen.
scenic
# 28.09.2011 ob 13:32
vaati..tisto je bil posameznik,ki hodi do teh odvisnežev in jim deli nove igle,da se ne prenaša bolezen ob uporabah istih igel med več uporabniki.in pa ni jim nič dajal heroin,ampak neko drugo drogo,podobno heroinu.
pa še lepo si me nasmejal,da je vlada s tem zajezila preprodajo.nikoli in nikdar nihče ne bo mogel zajeziti prodaje,ne te ne one droge,še posbeno ne, ker je vedno več uporabnikov prav na oblatseh.koka pa itak prevladuej.

drugače pa naj čimprej legalizirajo kanabis.eno ubogo travco z zdravilnimi učinki,pa jo mečejo v isti koš s heroinom.BOLANO!
kleman3
# 28.09.2011 ob 13:27
Super pol pa dejmo pjancem alko, drogerašom drogo, tatovom pištolo itd. Mislm da ni v Švici tako da prideš do zdravnika in ti da heroin ali pač? Mislm da so vmes razne procedure, zdravljenja itd. Mogoče podobno kot nekdo ki ima težave z astmo in mu dajo travo, ker je baje za take namene dobra...
papiga
# 28.09.2011 ob 13:08
Polymath težave imaš ti, ni jih imel Michael, niti nihče ni imel težav z njim. Očitno te je sama hudobija pa še pojma nimaš o tematiki,ki jo komentiraš. Sramuj se. Lahko bi vsi skupaj pokazali malo pietete do velikega glasbenika. Ampak od podna pač ne moreš pričakovati da bi bil strop, a ne?
In ponudnik, kaj boš pa pol. ko bodo za zasvojenci na vrsti retardiranci??? Ko boš na vrsti?
pozura
# 28.09.2011 ob 13:06
ponudnik spet si pokazau svojo superiornost v butastem razmišljanju. Kdo bo pa to plačau????
čik
# 28.09.2011 ob 11:24
illuminati so ga,pravi neka teorija zarote.sam sicer ne verjamem oziroma se nisem poglablaj v to je pa na spletu dost od tega.če je res je primer podoben našemu krambergerju in lovcu:)
ponudnik
# 28.09.2011 ob 10:52
A prav vidim, al ma nos zlepljen na faco? :)
Kazalo