Serena Williams je pritegnila številne poglede na modnem dogodku Met Gala. Foto: Reuters
Serena Williams je pritegnila številne poglede na modnem dogodku Met Gala. Foto: Reuters

35-letna Serena je namreč prvič na kakšnem javnem dogodku pokazala svoj zaobljeni trebušček, tako da so jo fotografi obkrožili z vseh strani. Med poziranjem se je tenisačica večkrat prijela za trebušček, ki je bil v obleki zelene barve še kako viden - noseča je več kot 21 tednov.

Na dogodku jo je spremljal zaročenec Alexis Ohanian, soustanovitelj spletne strani Reddit. Par, ki je v zvezi dve leti, se je v tem času le redko pojavil na rdečih preprogah skupaj.

Neprimerni komentarji ob Serenini nosečnosti
Tenisačica je bila zaradi nosečnosti deležna tudi neprimerne pripombe od nekdanjega romunskega teniškega zvezdnika Ilia Nastaseja. Ta je imel v pogovoru z romunskimi novinarji rasistično opazko o nosečnosti najboljše igralke na svetu. Dejal je: "Bomo videli, kaj bo prišlo ven. Čokolada z mlekom?"

Zdaj se je Nastase Sereni opravičil. "Moje besede na pokalu Fed so bile nedopustne, povzročil sem nemir in zgražanje v teniškem svetu," je prek Facebooka sporočil Nastase. Pojasnil je, da je bila njegova opomba o Williamsovi "spontana reakcija", a se zdaj zaveda, da je bila tudi zelo neprimerna.

Tenisačica, ki na najnovejši WTA-lestvici še naprej zaseda sam vrh, naj bi se na teniška igrišča vrnila že naslednje leto - kot ugibajo poznavalci, naj bi zaigrala že na Odprtem prvenstvu Francije leta 2018.