Duchovny je počepnil k svoji zvezdi. Foto: Reuters
Duchovny je počepnil k svoji zvezdi. Foto: Reuters

Duchovny je povedal, da ga je doletela velika čast, in da je to, kar se mu je zgodilo, resnično "kul" stvar: "To je nadrealistično, to je nadrealističen trenutek in nadrealističen dogodek," se je pošalil nagrajenec.

55-letnega igralca, ki je najbolj znan po vlogi agenta Foxa Mulderja iz kultne serije devetdesetih, Dosjejev X, je na podelitvi spremljal producent serije Chris Carter. "Brez Chrisa in njegovih Dosjejev X ne bi imel kariere," se je David javno zahvalil ustvarjalcu serije za vzpon med zvezdnike.

Serija, ki je najbolj zaznamovala Davidovo kariero, se je z istimi protagonisti v ključnih vlogah vrnila na male zaslone 24. januarja, na TV-mreži pa bodo predvajali šest epizod. Serija Dosjeji X (1993-2002) je bila ena izmed prvih Foxovih uspešnic in popkulturna senzacija, iz katere sta se rodila tudi dva celovečerna filma. Serija je dobila 16 emmyjev.

David je dobil kup nagrad tudi s serijo Kaliforniciranje, v katerem je nastopil v vlogi Hanka Moodyja.

Na podelitev je Davida prišel podpret tudi komik Garry Shandling, ki je z nagrajencem nastopil v The Larry Sanders Showu. Igralcu so ob strani stali še igralci Maggie Wheeler, Claire Hoult in Pamela Adlon ...