Lindsey Vonn v krajši različici s svojo frizersko ekipo. Foto: Instagram
Lindsey Vonn v krajši različici s svojo frizersko ekipo. Foto: Instagram
Mikaela Shiffrin s svojo novo pričesko. Foto: Instagram
Tina Maze in Andrea Massi na podelitvi laureusov v Šanghaju. Foto: Facebook

"Takooo dolgo sem si že želela to pričesko in končno sem zbrala pogum zanjo!! Hvala Staci iz @westinbvrcreek za izjemno delo! #spremenitevidez #poletnapričeska #podaljšanipaž," je zapisala Mikaela Shiffrin ob fotografiji svoje nove, občutno krajše pričeske.

20-letna ameriška slalomska šampionka, ki je lani postala olimpijska slalomska prvakinja, letos pa ubranila naslov svetovne prvakinje, z novim videzom trenutno paradira na Kentucky Derbyju - seveda z obveznim klobukom, ki tovrstnim uglednim konjskim dirkam pritiče. Njena spremljevalka je - kot na vseh postajah svetovnega pokala - mama Eileen.

Vonnova zgolj z lasuljo
Za trenutek se je že zdelo, da je Mikaeli pod škarje sledila tudi njena deset let starejša reprezentančna kolegica Lindsey Vonn, ko je zaprisežena dolgolaska le dva dni pozneje objavila "dramatični" fotografiji iz frizerskega salona. "Poglejte, kaj sta ta dva storila!! Vam je všeč?! @charlesbakerstrahan @patrickta," je zapisala na Facebooku Vonnova in požela val navdušenja.

"Pretres" ni trajal prav dolgo, saj je že dan pozneje Američanka objavila, da je bilo vse skupaj nateg in lasulja in da si nikdar ne bi mogla postriči svojih dolgih las.

Prav kaj dosti krajša ni niti pričeska še ene svetlolase dolgolase, Švicarke Lare Gut, čeprav je ob fotografiji od frizerja pripisala, kako je čas za striženje in nov selfi.

Čas za rdeče preproge
Sicer pa se zvezdnice belega cirkusa po podaljšanih treningih v teh dneh predajajo zasluženemu oddihu, priložnost pa številne, ki sicer večji del leta preživijo v pancerjih in zapetih smučarskih kombinezonih, izkoriščajo za elegantnejše večerne toalete.

Tina Maze je bila tako pred dnevi gostja slovesne večerje na Brdu v čast italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, še predtem pa se je v elegantni črnini z Andreo Massijem sprehodila po rdeči preprogi prestižnih laureusov v Šanghaju.

Vonnova je bila medtem v zvezdniški beli toaleti gostja galavečera revije Time ob izdaji seznama najvplivnejših ljudi na svetu in v precej krajši, "sharonstonovski" izdaji gostja oddaje Late Night s Sethom Meyersom.

Avstrijska veleslalomistka Eva-Maria Brem se je uredila za prireditev tirolskega športnika leta (nagrado je pobrala skupaj z že upokojenim Mariem Mattom), njena kolegica Elisabeth Görgl za prireditev Cirque Fantastique, Tinina najostrejša tekmica letos Anna Fenninger, dobitnica velikega kristalnega globusa, pa se je pred oddihom na Havajih s svojim fantom, deskarjem Manuelom Veithom, v Salzburgu v črno-beli kreaciji udeležila Leonidas, avstrijske galaprireditve za športnike.