Dolce in Gabbana ne ostajata skopa z besedami. Foto: Reuters
Dolce in Gabbana ne ostajata skopa z besedami. Foto: Reuters

"Tega nisem pričakoval. Nisem pričakoval od nekoga, kot je Elton John. Včasih sem si mislil - in poudarjam, da včasih -, da je bil inteligenten," je dejal Gabbana za italijanski časopis Corierre Della Sera.

"Kaj se dogaja? Pridigaš o razumevanju o strpnosti. Potem pa zbodeš z nožem? Samo zato, ker nekdo ne vidi tako stvari, kot jih ti? Je to demokratičen način razmišljanja? Razsvetljen? Neumen je. V smislu, da zanika načine, kako bi videl stvari, ki morda niso njegove, ampak si prav tako zaslužijo spoštovanje," je komentiral Gabbana.

Pevca sta italijanska modna oblikovalca razjezila z izjavo o "sintetičnih" otrocih, ki so bili spočeti s pomočjo umetne oploditve. Dejala sta, da nasprotujeta posvojitvam istospolnih partnerjev, čeprav sta sama homoseksualca. "Edina prava družina je tradicionalna družina," sta dejala.

Izjava, ki je še bolj razjezila britanskega glasbenika, pa je: "Nobenih kemičnih potomcev in najetih maternic. Življenje poteka naravno, so stvari, ki jih ne bi smeli spreminjati." Modni dvojec je otroke, ki so rojeni s pomočjo umetne oploditve, označil za sintetične in dodal še: "Rodiš se mami in očetu - vsaj tako bi moralo biti."