George Clooney je znan po svoji šaljivi naravi, ko gre za Sudan, pa je smrtno resen. Foto: EPA
George Clooney je znan po svoji šaljivi naravi, ko gre za Sudan, pa je smrtno resen. Foto: EPA

Ko so igralca, ki je zagrizen politični aktivist, prijeli med protesti pred sudanskim veleposlaništvom v Washingtonu, je namreč skušal odgovornost prevaliti na svojega igralskega kolega Brada Pitta, poroča ameriški Access Hollywood.

Ves čas zabaval sojetnike
Izvršni direktor organizacije Jewish World Watch Fred Kruger, ki so ga med protestom prav tako prijeli, s Clooneyjem pa sta si delila zaporniško celico, je razkril, kako je bilo tam. Kot je povedal, je priljubljeni igralec tistih nekaj ur, kolikor so bili zaprti, obdržal svoj smisel za humor.

"Poskrbel je za sproščenost. Ves čas nas je zabaval. Ko so nas pripadniki tajne službe vprašali za imena, pa jih je skušal prepričati, da je on Brad Pitt," je povedal Kruger. Po Krugerjevih besedah pa je bil Clooney še kako resen, ko je šlo za vprašanje humanitarne krize v Sudanu. "Njegovo poznavanje tamkajšnjih razmer je ogromno," je dodal.

Clonneyja in druge, ki so protestirali pred sudanskim veleposlaništvom (med njimi je bil tudi njegov oče, novinar Nick Clooney), so po nekaj urah po plačilu simbolične kazni v višini stotih dolarjev izpustili.