Myla in Charlene (v Melbournu leta 2013) sta postali veliki sestrici Lea in Lennyja. Foto: EPA
Myla in Charlene (v Melbournu leta 2013) sta postali veliki sestrici Lea in Lennyja. Foto: EPA
Roger in Mirka Federer
Roger in Mirka - vedno z roko v roki. Foto: EPA

"Z Mirko sva neverjetno vesela, da lahko sporočiva, da sta bila zvečer rojena Leo in Lenny! Znova dvojčka. Čudež," je švicarski teniški as delil veselo novico s svojimi oboževalci na družbenih omrežjih. Podatki o tem, kakšne so možnosti za to, da par dvakrat zapored dobi dvojčka, se sicer precej razlikujejo, zagotovo pa gre za nekaj izjemno redkega (kot na primer Rogerjevih osvojenih 17 turnirjev za grand slam).

Morda pa so takšni geni. Zanimivo je namreč, da ima tudi Rogerjeva sestra Diana "na grbi" skrb za - dvojčka.

Velika srečna družina
Roger in Mirka, tudi sama nekdanja tenisačica, sta se spoznala med olimpijskimi igrami v Sydneyju leta 2000, ko sta oba branila švicarske barve. Mirka oziroma Miroslava se je pred poroko pisala Vavrinec in ima slovaške korenine, a se je pri dveh letih z družino preselila v deželo sira, čokolade in ur. Skorajda ni turnirja, da ne bi na tribuni držala pesti za svojega dragega.

Roger in Mirka sta julija leta 2009 prvič postala starša, takrat sta se jima rodili deklici, enojajčni dvojčici Myla Rose in Charlene Riva, ki svojega očeta, trenutno četrtega igralca sveta, občasno spremljata tudi po svetu.

V ponedeljek odpovedal turnir v Madridu
Par, ki je aprila praznoval peto obletnico poroke, je na božični večer razkril, da se bo v letu 2014 njuna družina povečala, ostala pa sta skrivnostna glede datuma poroda in morebitnih dvojčkov. Da je Mirka že zelo blizu poroda, pa je postalo jasno, ko je Roger v ponedeljek zapisal, da bo izpustil turnir v Madridu in bo raje ostal s svojimi dekleti. "Odločil sem se, da odpovem Madrid in sem raje ob svoji ženi Mirki v teh razburljivih prihodnjih tednih za našo družino. Opravičujem se navijačem in upam, da se v Madrid vrnem prihodnje leto. Treniral bom v bližini doma in veselim se, da se bom kmalu spet pridružil teniški karavani," je zapisal.

Zdaj ko imata zakonca Federer nenadoma že štiri otroke, dve deklici in dva dečka, pa se ljudje malo za šalo in malo zares že sprašujejo, ali to pomeni, da bodo v prihodnosti finali turnirjev med posamezniki, posameznicami, ženskimi, moškimi in mešanimi dvojicami v znamenju obračunov med nadobudnimi "Rogerji" in "Mirkami" proti preostanku sveta.