Melissa s sinom Cooperjem na pogrebu Joan Rivers. Foto: EPA
Melissa s sinom Cooperjem na pogrebu Joan Rivers. Foto: EPA

Joan je avgusta 2014 prestala rutinsko endoskopijo in hkrati (nenapovedano) biopsijo glasilk, med katero ji je zastalo srce. Nekaj dni so jo umetno držali pri življenju, nato pa je 4. septembra 2014 umrla.

Po njeni smrti so mediji razkrili, da je zdravstveno osebje delalo malomarno. Riversova naj bi privolila le v endoskopijo (pregled notranjosti telesnih votlin z optičnim instrumentom), ne pa tudi v biopsijo (natančnejši pregled glasilk ali odvzem majhnega koščka tkiva za histološki pregled), med katero so ji začele glasilke zatekati in sta sledila pomanjkanja kisika v krvi in posledično zastoj srca.

Hči televizijske zvezdnice kliniko toži tudi zaradi neprimernega vodenja evidence zdravil in poznega klica reševalcem, saj je zdravstveno osebje potrebovalo kar 12 minut, preden so poklicali nujno pomoč. Pojavile pa so se tudi govorice, da je zdravnik, medtem ko je bila Riversova pod anestezijo, s televizijsko zvezdnico posnel selfi.

Melissa je ogorčena zaradi neprimernega vedenja zaposlenih na kliniki, zato se je odločila za tožbo, čeprav je bila to ena najtežjih odločitev, ki jih je sprejela, pravi sama. "Verjamem, da si nobena družina ne zasluži tega, kar smo prestali moja mati, Cooper in jaz," je razložila Riversova. "Ne le moja mati, ampak vsak bolnik si zasluži boljšo oskrbo. Moj cilj je, da se kaj takšnega ne ponovi nikoli več."