West se s težavo spopada s povečanim medijskim zanimanjem zanj, potem ko je postal član družine Kardashian. Foto: EPA
West se s težavo spopada s povečanim medijskim zanimanjem zanj, potem ko je postal član družine Kardashian. Foto: EPA
Kanye West
Raper v teh dneh predstavlja svoj novi album Yeezus. Foto: EPA
Kanye West
Še vedno pa raperja zasleduje njegova prekinitev zahvalnega govora Taylor Swift iz leta 2009 na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad. Foto: EPA

Zaradi odziva, ki je zaokrožil po svetovnem spletu, raperju grozi kazen zaradi poskusa ropa. 36-letni pevec, ki je pred kratkim dočakal svojega prvorojenca z zvezdnico resničnostnih šovov Kim Kardashian, se je znesel nad paparacem, ki ga je začel spraševati, ali lahko govori z njim in zakaj fotografi ne smejo govoriti z njo.

"Poskušaš me spraviti težave, da bom moral ukrepati in ti plačati okoli 250.000 ameriških dolarjev," je dejal West v fotografov objektiv in začel hoditi proti njemu. V naslednjem trenutku pa je fotoaparat končal na tleh. Posnetki, ki jih je objavil tabloid TMZ, pa so pokazali, da je na tleh pristal tudi snemalec, ki je zatem odšel v bolnišnico v rešilnem avtomobilu.

Kazen za Westa?
Fotograf je v bolnišnici dejal, da želi tožiti Westa, toda po poročanju TMZ-ja bo policija Westa prijavila sodišču zaradi poskusa kraje fotoaparata, in ne lažjega napada. Dogodek se je zgodil le približno mesec po podobnem srečanju raperja s paparaci. Takrat so ga poskušali ogovoriti sodelavci portala TMZ. "Ne govorite z mano! Ne govorite z mano," mu je zabičal in vrgel fotoaparat na tla.

V nasprotju z mamo njegove prvorojenke Kim, ki živi od pozornosti medijev, ima raper precej težav s privajanjem na nov način življenja. "West nima slabih živcev," je po dogodku vztrajala Kimina mama Kris Jenner. Raper se že nekaj časa "bori" s paparaci - vse od sprehoda s Kim, ko se je zabil v prometni znak in nato grozil fotografu, da posnetka ne sme objaviti.

Incident s Swiftovo, ki ne gre v pozabo
A Westu te dni sivih las ne povzročajo le paparaci. Na spletu se je pojavil avdioposnetek, v katerem je West nadaljeval svoj govor, ki ga je začel na odru zloglasne podelitve MTV-jevih glasbenih nagrad leta 2009 (ko je vskočil na oder ob zahvalnem govoru Taylor Swift).

Posnetek, ki ga je objavila spletna stran Gawker, razkriva, kako je West še nadaljeval besnenje, češ da Swiftova že ne more premagati Beyoncé (ki se je takrat s Swiftovo potegovala za nagrado s pesmijo Single Ladies (Put a Ring on It)).

Po Swiftovi še nad Pink
Posnetek pa je razkril, da se je West spravil še nad eno pevko, in sicer Pink. "Kaj za vraga je Pink pela? Nihče ne pozna tiste pesmi. Pink je nastopila dvakrat. Dve skladbi? Kako za vraga lahko Pink zapoje dve skladbi, mene pa niso niti prosili, da zapojem Heartless," je takrat besnel West.

Pink se je po objavi posnetka, ki so ga skrivaj posneli po Westovem prihodu v zaodrje, oglasila na Twitterju: "Oh, dajte no ... Če bi me ljudje skrivoma snemali, kako se pritožujem ... Vse je v redu. Mir."