Igralka je najbolj znan po vlogi Susan v filmu Patriot. Njenega očeta je igral Mel Gibson, ki ga vidimo na fotografiji. Foto: YouTube
Igralka je najbolj znan po vlogi Susan v filmu Patriot. Njenega očeta je igral Mel Gibson, ki ga vidimo na fotografiji. Foto: YouTube

"Izgubili smo našo deklico," je Helen McCole Bartusiak za CNN potrdila novico o smrti svoje hčerke: "Bila je prijazno in resnično lepo dekle," je še dodala.

Igralko je mrtvo na družinskem domu v Houstonu našel njen fant. Vzrok nenadne smrti bo znan šele po opravljeni obdukciji, po besedah njene matere pa je igralka v zadnjih dneh doživela več epileptičnih napadov.

Najvidnejša vloge Bartusiakove je tista iz filma Patriot iz leta 2000, ko je imela sedem let - igrala je vlogo Susan Martin, njen oče je bil Mel Gibson, vlogo njenega starejšega brata pa je odigral Heath Ledger. Njena igralska kariera se je začela leta 1999, ko je dobila vlogo v filmu The Cider House Rules, dve leti pozneje je nastopila v filmu Don't Say a Word kot hčerka Michaela Douglasa, njena zadnja filmska vloga pa je tista v nizkoproračunskem filmu Sick Boy iz leta 2012. Videli smo jo tudi v manjših vlogah v serijah 24, Skrivnostni otok, Na kraju zločina in Zdravnikova vest.

Skye je nameravala v prihodnjih mesecih na trg poslati svoj prvi film, ki bi ga režirala in producirala. "Živela je čudovito življenje," je za CNN na koncu dejala igralkina mati.