Neprepoznavni Jared Leto v filmu Dallas Buyers Club. Foto: Youtube
Neprepoznavni Jared Leto v filmu Dallas Buyers Club. Foto: Youtube
Jennifer Garner, Matthew McConaughey in Jared Leto
Da je Jared Leto po petih letih spet sprejel igralsko vlogo, je menda kriv prav McConaughey. Foto: Reuters

41-letni igralec in glasbenik - znan je kot vodja uspešne skupine 30 Seconds To Mars, je razkril, da je imelo tako drastično hujšanje nepredstavljive posledice za njegovo telo in življenje.

"Spremenil se je način moje hoje, način, kako sem sedel, kako sem razmišljal," je dejal Leto, ki je za filmsko vlogo, v kateri je upodobil z virusom HIV okuženega transseksualca v 80. letih 20. stoletja, shujšal toliko, da je imel le še 51 kilogramov. "Nekaj časa sem gledal na tehtnico, nato pa sem jo povsem opustil," je dodal zvezdnik. Dallas Buyers Club je njegov prvi film v petih letih.

Pomagala mu je meditacija
Na vlogo pa se je pripravil tudi duhovno, saj je že pred časom dejal, da je "meditiral o tem, kaj pomeni biti transseksualna ženska". "V zgodovini so ljudje to počeli v iskanju sebe, da bi dosegli meditativno stanje, tako da upam na to."

Leto je stradal kar mesec dni, a znan je po tem, da je v imenu filmske umetnosti že večkrat korenito spremenil svoj videz. Leta 2007, ko je upodobil Marka Davida Chapmana, morilca Johnna Lennona v filmu Chapter 27, se je zredil za kar 27 kilogramov. A nekaj let pred tem je že stradal za vlogo mamilarskega odvisnika v filmu Rekviem za sanje leta 2000.

"Ne gre za pridobivanje ali izgubljanje kilogramov, pomembno je, da dobro odigram vlogo, ki mi je bila namenjena," je odgovoril na nagle spremembe teže, za katere mnogi strokovnjaki opozarjajo, da so lahko nevarne zdravju.

Za omenjeni film je brez grama odvečne maščobe ostal tudi sicer vedno postavni McConaughey, ki je shujšal kar 17 kilogramov. A trdo delo se je igralski zasedbi očitno obrestovalo, saj je Dallas Buyers Club na premieri konec tedna, ki se je zgodila na filmskem festivalu v Torontu, prejel dobre kritike. Film temelji na resnični zgodbi, režisersko taktirko pa je imel v rokah Jean-Marc Vallee.