West se na poročanja medijev še ni odzval. Foto: Reuters
West se na poročanja medijev še ni odzval. Foto: Reuters
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez so zaradi nastopa na rojstnodnevni zabavi turkmenistanskega predsednika močno kritizirali. Foto: Reuters

Za nastop naj bi West prejel zajetnih 2,2 milijona evrov, trdijo ameriški tabloidi.

Ajsultan Nazarbajev, vnuk kazahstanskega predsednika, je sklenitev zakonske zveze z nevesto Alimo Boranbajevo praznoval na razkošnem slavju v soboto v hotelu Royal Tulip v mestu Almaty.

Ženin je sicer 23-letni diplomant kraljeve vojaške akademije Sandhurst v Veliki Britaniji, zdaj pa je zaposlen v kazahstanski vojaški obveščevalni službi. Nevesta pa je 20-letna hči izvršnega direktorja pomembne kazahstanske energetske družbe, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ajsultan je sin Nazarbajeve najstarejše hčere Darige in njenega zdaj že nekdanjega moža Rahata Alijeva. Ta je bil sicer oster kritik Nazarbajeva, trenutno pa je v izgnanstvu. Iščejo ga zaradi obtožb o umoru v Kazahstanu. Ajsultan je dedkov priimek prevzel pozneje.

Nazarbajev je pogosto tarča kritik organizacij za človekove pravice zaradi avtoritarnega vladanja in zatiranja oporečnikov v tej srednjeazijski državi. Tarča kritik so pogosto tudi različni zvezdniki, ki nastopajo za tovrstne avtoritarne voditelje v zameno za zajetne zneske denarja.

Kanye po stopinjah J.Lo
Ameriška popzvezdnica Jennifer Lopez je bila deležna ostrih kritik, ker se je letos pojavila na rojstnodnevni zabavi turkmenistanskega predsednika Gurbangulija Berdimuhamedova, ki državi vlada z železno roko. Po drugi strani je britanski zvezdnik Sting odpovedal koncert v Kazahstanu julija 2011 zaradi kršitev človekovih pravic v tej državi.