Kanye misli, da je kot Shakespear in Warhol. Foto: EPA
Kanye misli, da je kot Shakespear in Warhol. Foto: EPA

Kanye je za športno znamko oblikoval serijo čevljev Nike Air Yeezy, vendar pa, kot pravi glasbenik, ima od prodaje izdelkov zelo malo.

West se je podjetju pritožil, vendar so njegovo prošnjo zavrnili z besedami, da del dobička, ki se plača avtorju za vsak prodani izvod, lahko dobijo le profesionalni športniki.

Raper je za radijsko postajo Hot 97 dejal, da ima znamko Nike zelo rad, vendar so mu pri Adidasu ponudili boljše plačilo - podpisal je pogodbo za 10 milijonov dolarjev, prav tako pa bo dobil tudi delež od prodanih izdelkov. "Stari jaz bi sprejel ponudbo podjetja Nike," je razkril Kanye in dodal: "Ampak kot novi jaz, kot oče bom sprejel Adidasovo ponudbo, saj me plačajo od prodaje in moram poskrbeti za hčerko."

Pogodbo z Nikom naj bi razdrl tudi, ker ga pri znamki niso dovolj cenili. Vsaj ne tako močno, kot ceni sam sebe. "Postal bom prvi hip hop oblikovalec, zato bom večji kot Wal-Mart (ogromna ameriška veriga prodajaln, op. a.)."

To pa ni bila prva nič kaj skromna primerjava, ki jo je sam sebi namenil Kanye. Enačil se je že z dramatikom Williamom Shakespearjem, popumetnikom Andyjem Warholom in srbsko umetnico performansa Marino Abramovic.

Prav tako je svojo moč in vpliv želel pokazati s tem, da je svoje oboževalce nagovoril, naj ne kupujejo izdelkov modne hiše Louis Vuitton. Na nedavnem izletu v Parizu je namreč dobil košarico - vodstvo prestižne znamke se ni želelo sestati z njim, saj zato niso videli razloga.

"Naj vam razložim, zakaj bi se morali sestati z mano," je glasbenik nagovoril modno hišo in v radijski oddaji dejal: "Vsi Newyorčani do januarja ne kupujte izdelkov Louis Vuitton." "Se zdaj želite sestati z mano? Vpliv. Oni mislijo, da se ne zavedam svoje moči," je West nagovoril vodstvo francoske modne hiše.