Kim, prva resničnostna zvezdnica na Pločniku slavnih? Pot do tega je dolga (beri: neskončna). Foto: EPA
Kim, prva resničnostna zvezdnica na Pločniku slavnih? Pot do tega je dolga (beri: neskončna). Foto: EPA
Kris Humphries in Kim Kardashian
Kim se je tudi poročila pred televizijskimi kamerami. Njen zakon z košarkarjem NBA-ja Krisom Humhriesom je trajal le 72 dni. Foto: EPA

Hollywoodska trgovinska zbornica, ki odloča, kdo si zasluži svoj prostor na Pločniku slavnih v Los Angelesu, je namreč ameriško starleto, ki jo je v zvezdniški vrh izstrelil resničnostni šov Keeping up with Kardashians, že v kali zatrla v njenih načrtih.

31-letna Kardashianova je za revijo V dejala, da bi bil pravi dosežek, če bi ravno njej uspelo razbiti dosedanjo prasko dodeljevanja zvezd le slavnim igralcem: "Mislim, da je nekdo enkrat rekel, da resničnostni zvezdniki ne bodo nikoli dobili zvezde na Pločniku slavnih. Menim, da bi to bil velik dosežek, ravno jaz pa bi želela razbiti ustaljeno prakso."

A zbornica je Kardashianovi jasno dala vedeti, da ji ne pripada mesto med filmskimi velikani: "Ona je resničnostna zvezdnica, tam ni prostora zanjo. Najprej mora najti pravo igralsko vlogo, pa naj se potem oglasi pri nas," je izjavil eden izmed članov zbornice za Radar Online, za Hollywood reporter pa je dodal: "Eden izmed kriterijev je prejetje nagrad, kot so emmy, nagrada SAG, oskar in drugih v kategoriji televizije, izvedb v živo in gibljivih slik. Morajo pa imeti tudi kariero, dolgo vsaj pet let in več."

Pot do prejetja svoje zvezde je, kot kaže, za Kim še dolga, podatki IMDB-ja kažejo, da je bera zvezdnice v filmskem svetu zelo skromna - gostovala je v serijah Drop Dead Diva, Beyond the Break in CSI: NY, manjšo vlogo ima v filmu The Marriage Counselor Tylerja Perryja ter v filmih Deep in the Valley in Disaster Movie.

Trideset tisočakov za vzdrževanje zvezde
Hollywoodska trgovinska zbornica vsako leto junija izmed več sto nominacij izbere okoli 20 zvezdnikov, ki jih leto zatem doleti čast - zvezda na Pločniku slavnih, ki se vije po bulvarju Hollywood in bližnjih ulicah ter vsako leto privabi na milijone turistov. A srečni izbranci niso deležni samo večne slave, saj so z njo povezani tudi stroški - za vzdrževanje svoje zvezde morajo namreč plačati 30 tisoč dolarjev.