Band je svojo skupino ustanovil pri 15 letih in jo kasneje preimenoval v The Calling. Foto: Reuters
Band je svojo skupino ustanovil pri 15 letih in jo kasneje preimenoval v The Calling. Foto: Reuters

Pevca so napadalci pretepli s palico in mu grozili s pištolo, ob tem pa od njega zahtevali denar, je v izjavi za medije zapisal njegov predstavnik za stike z javnostjo.

"V nekem trenutku sem začel jokati, priznam. Bil sem preplašen in sem molil za svoje življenje. Rekel sem, da bom čez nekaj dni postal oče, in takrat mi je eden izmed napadalcev rekel: 'Danes je tvoj srečen dan.' Vrgel me je iz avtomobila na želežniško progo," se je spominjal Band.

Rešil ga je še nerojeni sin
Ob padcu na tire si je poškodoval hrbtenico in padel v nezavest. "Nikoli si nisem mislil, da bo moj še nerojeni otrok moj rešitelj. Hvaležen sem, ker se še živ," je poudaril 32-letni Band. Napad je preživel z zlomom spodnjega dela hrbtenice, 15 šivi na bradi, tremi zlomljenimi zobmi in modricami po trebuhu.

Le nekaj ur po Bandovi prijavi napada policiji so se začela ugibanja, ali ga je pevec uprizoril sam. "Nisem sam sebe ugrabil ali se pustil brutalno pretepsti. Cela zgodba o prevari se mi zdi res neokusna," je pevec dejal za CNN.

Band je pred kratkim znova združil moči s preostalimi člani skupine The Calling, s katerimi se je razšel leta 2005. Njegovo izginotje naj bi po pisanju tujih medijev opazil prav eden izmed članov skupine.