Britanski režiser je s to objavo sporočil, da bo postal oče. Foto: Twitter Duncan Jones
Britanski režiser je s to objavo sporočil, da bo postal oče. Foto: Twitter Duncan Jones

Ob teh besedah je priložil risbo dojenčka s popkovino v maternici, ki sporoča, da čaka, da pride na svet. Bowie je torej pred smrtjo izvedel, da bo postal dedek, na družbenih omrežjih pa se je nato vsul plaz čestitk za režiserja Duncana in njegovo ženo, fotografinjo Rodene Ronquillo, ki se je na objavo šaljivo odzvala: "Sram naj bo vse tiste, ki ste pomislili, da sem se zredila, ko ste me videli, a mi niste ničesar rekli. Haha." To bo njun prvi otrok.

Rodene je leta 2013 premagala raka na dojkah, zaradi česar so ji zdravniki opravili dvojno mastektomijo. Poročila sta se leto predtem.

44-letni Duncan je bil tudi tisti, ki je 10. januarja svet prvi šokiral z novico, da je njegov oče pri 69 letih izgubil boj z rakom na jetrih, s katerim se je boril 18 mesecev. Za njegovo bolezen so vedeli le sorodniki in najtesnejši sodelavci, zato je bila žalost vseh oboževalcev še večja.

Duncan je Bowiejev najstarejši otrok, ki se je rodil v desetletnem zakonu s prvo ženo Angie Barnett. Barnettova je za smrt nekdanjega moža izvedela medtem, ko je bila ena izmed tekmovalk v zvezdniškem šovu Big Brother. A Duncan in Angie sta odtujena že skoraj 30 let.

V soboto se je prvič po moževi smrti na družbenih omrežjih oglasila tudi vdova po Bowieju, nekdanja somalijska manekenka Iman, ki je objavila le misel: "Vsaka solza je pesnik, zdravilec, učitelj." Z Bowiejem sta bila poročena od leta 1992.