Jeremyja Clarksona se je na spletnih forumih zaradi nedavnega izpada, ki ga je povzročila lakota, po sloganu iz nekega oglasa prijel sloves, da je 'lačen ful drugačen'. Foto: EPA
Jeremyja Clarksona se je na spletnih forumih zaradi nedavnega izpada, ki ga je povzročila lakota, po sloganu iz nekega oglasa prijel sloves, da je 'lačen ful drugačen'. Foto: EPA
May, Clarkson in Hammond, 'sveta trojica' avtomobilistične uspešnice Top Gear, bi utegnila kariero nadaljevati stran od doslej matičnega BBC-ja. Foto: EPA

Z britanske nacionalke so potrdili, da bo prav "padli" Clarkson, ki so ga v začetku marca iz priljubljene avtomobilske oddaje odpustili zaradi izpada, ki ga je povzročila lakota - producenta Oisina Tymona naj bi udaril zaradi spora, ker mu po snemanju niso postregli z zrezkom in krompirčkom -, voditelj kviza Have I Got News For You.

Peticija in grožnje s smrtjo direktorju
Več kot milijon ljudi je podpisalo peticijo, s katero so zahtevali, naj se že razvpito težavni, a izjemno duhoviti in priljubljeni voditelj vrne za krmilo Top Gear, a so naleteli na gluha ušesa vodstva BBC-ja, kjer so se odločili, da je prekoračil meje in da zanj ne morejo veljati drugačna pravila kot za druge uslužbence. Direktor Tony Hall naj bi zato dobil celo nekaj groženj s smrtjo.

Prva epizoda kviza s Clarksonom na voditeljskem stolčku bo na sporedu 24. aprila, to bo hkrati prvič, da se bo pojavil pred kamerami po 8. marcu, ko so predvajali zadnjo posneto epizodo Top Geara. Kot piše Independent, gotovo ne bo manjkalo šal na njegov račun. 54-letni Clarskon se je v priljubljenem kvizu sicer pojavil že večkrat, najbolj znan je dogodek iz leta 2008, ko je v vodjo ene izmed ekip vrgel svinčnik in ga poškodoval tako, da je zakrvavel. Kasneje se je žrtvi opravičil, čeprav je poudaril, da "še vedno ne verjame, da je bila tisto prava kri".

"Sveta trojica" bo še nastopala skupaj
Bolj oddaljena prihodnost vzkipljivega voditelja ni znana, je pa policija Severnega Yorkshira sporočila, da ga napadeni asistent ne namerava tožiti. S sovoditeljema Top Geara Richardom Hammondom in Jamesom Mayem bo imel še nekaj nastopov v živo, ki so bili načrtovani še pred njegovim sporom z BBC-jem. Gre za spektakle, ki z nacionalno televizijo niso na nikakršen način povezani in se imenujejo Clarkson, Hammond and May Live, zato posnetkov iz oddaj ne bodo smeli uporabiti.

To je sprožilo govorice, da namerava trojica skupno kariero nadaljevati drugje, a jih še nihče ni potrdil. Tudi Hammondova in Mayeva usoda sta namreč negotovi, saj sta se jima pogodbi za vodenje Top Geara pred kratkim iztekli.