Gaga v svoji novi srbski majici, ki jo je skombinirala s suknjičem britanske oblikovalke Bele Freud. Foto: Instagram
Gaga v svoji novi srbski majici, ki jo je skombinirala s suknjičem britanske oblikovalke Bele Freud. Foto: Instagram

"Nič ni lepšega, ko tvoj idol omeni tvojo državo," je zapisal eden od srbskih komentatorjev pod Gaginim instagramom, ki si je prislužil 152.000 všečkov, navdušeno pa mu pritrjujejo tudi ostali srbski feni pevke.

"Bela Freud in majica, ki sem jo kupila v Srbiji. Slivovka!" je ob fotografiji zapisala 29-letna pevka s pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta.

Kreacija Freudove je črtast suknjič, ki ga nosi Gaga, medtem ko je majica ena tistih klasičnih srbskih suvenirjev s podobo Srba, sliv in "domoljubnim" napisom "Fuck the Coca, fuck the pizza, all we need is šljivovica" ("Jebeš kolo, jebeš pico, vse, kar potrebujemo, je slivovka").

"Heroinski šik"
Oprava se je zdela provokativnejša britanskemu Daily Mailu, ki je majico "z eksplicitnim napisom" postavil kar ob boku tiste zloglasne Gagine oprave iz surovega mesa, celoten pevkin videz pa označil za "heroinski šik" – predvsem zaradi kombinacije z razmazanimi črtalom in cigareto.

Lady Gaga se sicer te dni mudi na svoji evropski turneji – po nastopu s Tonyjem Bennettom na jazz festivalu v švicarskem Montreauxu je njena naslednja postaja Nizozemska. Na poti jo spremlja zaročenec, zvezdnik serije Gasilci v Chicagu Taylor Kinney, ki je v začetku junija v Srbiji snemal grozljivko Gozd (The Forest), ki se sicer po scenariju odvija v japonskem gozdu. Večino prizorov so posneli na srbski gori Tari in v beograjskih studiih PFI.