Visoko noseča Mauresmojeva je še julija svetovala svojemu varovancu na travnatih igriščih Wimbledona. Foto: Reuters
Visoko noseča Mauresmojeva je še julija svetovala svojemu varovancu na travnatih igriščih Wimbledona. Foto: Reuters

"Moram se zahvaliti svoji ekipi, posebej Amelie - to zmago posvečam njej. Zjutraj je rodila dečka. Nisem sicer prepričan, ali je ostala pokonci in gledala ta dvoboj, saj je zagotovo utrujena," je veselo novico svetu prvi razkril prav 28-letni Škot, ko je po hudem dvoboju s 6:4, 3:6 in 6:3 premagal prvega igralca sveta.

36-letna Mauresmojeva, nekdanja zmagovalka OP-ja Avstralije in Wimbledona, je aprila na družbenem omrežju Twitter s fotografijo, na kateri sta bila dva para čevljev, večji in manjši, sporočila, da pričakuje naraščaj. Mauresmojeva se je s teniških igrišč umaknila leta 2009, dobro desetletje prej pa je razkrila, da je homoseksualka. To je njen prvi otrok.

"Res dober dan"
Murray je na tiskovni konferenci po zmagi v Montrealu, ki je odlična popotnica pred bližajočim se OP-jem ZDA, dejal, da je naraščaj njegove trenerke "fantastična novica". "Celotna ekipa je zelo vesela zanjo. Nisem še govoril z njo, upam, da se bo to zgodilo v prihodnjih dneh, ko bo okrevala. Neverjetno, da je ona postala mama, jaz pa sem na isti dan premagal Novaka. Res dober dan." Kakšna bo prihodnost sodelovanja med Murrayjem in Mauresmojevo, sicer še ni jasno. Mesto Francozinje je v zadnjem času prevzel nekdanji četrti igralec sveta, Šved Jonas Björkman.

Kmalu bo sicer otroški jok odmeval tudi v hiši Murrayja in njegove žene Kim, saj sta pred dnevi sporočila, da ju bo dojenček razveselil februarja. Dolgoletni par si je večno zvestobo obljubil aprila letos v Dunblanu na Škotskem.