James LeBron je na strani Hillary Clinton. Foto: Reuters
James LeBron je na strani Hillary Clinton. Foto: Reuters

"Upam, da se vsi zavedajo, kako pomembne so volitve. Treba je iti na volišče. Pri meni je znano, koga podpiram, zame obstaja samo en kandidat. Vsak ima pravico do svojega mnenja, a naj to pokaže na volišču," je dejal James pred tekmo v Philadelphii, ki so jo Konjeniki dobili, James pa se je prebil med deset najboljših na večni lestvici najboljših strelcev lige NBA.

LeBron je pred kratkim glasno povedal, da bo volil Clintonovo: "Podpiram Hillary, saj sem prepričan, da bo nadaljevala zapuščino mojega dobrega prijatelja, predsednika Baracka Obame."

James bo danes v Clevelandu skupaj s Clintonovo skušal prepričati volivce, naj volijo prav za njo, družila se bosta tudi po tekmi NFL-ja med domačima ekipama Browns in Dallas Cowboys.

Tretjič v Belo hišo kot prvak
V četrtek, ko bo volitev konec, bo James s Cleveland Cavaliersi na povabilo predsednika Baracka Obame tradicionalno, kot vsi prvaki lige NBA, obiskal Belo hišo v Washingtonu. To bo za Jamesa že tretji šampionski obisk; dvakrat je bil v Beli hiši z ekipo Miami Heat (2012, 2013).