LeBron James je junija z Miami Heatsi osvojil šampionski prstan, slabe tri mesece pozneje pa je dobil še poročnega. Foto: EPA
LeBron James je junija z Miami Heatsi osvojil šampionski prstan, slabe tri mesece pozneje pa je dobil še poročnega. Foto: EPA

Več sto svatov se je ta konec tedna zgrnilo v San Diego, da bi v prestižnem hotelskem resortu Grand Del Mar proslavilo sprehod do oltarja 28-letnega prvega moža aktualnih prvakov lige NBA in leto dni mlajše Savannah Brinson.

Igralec Miami Heatov in njegova srčna izbranka sta par še iz srednješolskih časov, imata pa tudi že dva sinova - osemletnega LeBrona ml. in petletnega Brycea. Zaročila sta se na silvestrovo leta 2011, LeBron pa je pozneje v pogovoru z Oprah priznal, da je bil "tako živčen, kot da igra v finalu", ko je Savannah zaprosil za roko.

Slavni načrtovalec porok in slavi svatje
Par je vabila na poroko izbranim gostom poslal že marca, v sporočilu pa jih je opominjal, da si naj za slavje rezervirajo kar tri dni. Že v petek so se svatje tako spoznavali, družili in zabavali ob dobrotah z žara, v soboto je sledil poročni obred, v nedeljo pa še skupno kosilo, preden so se vsi poslovili.

Za načrtovanje poroke je poskrbel Preston Bailey, ki se je na naslovnicah tabloidov znašel že takrat, ko je organiziral kar devet milijonov vredno poroko Seana Parkerja, mogula Silicijeve doline.

Najkoristnejšemu košarkarju (MVP) rednega dela pretekle sezone v ligi NBA so prišli čestitat tudi njegov soigralec Dwayne Wade z dekletom Gabrielle Union, košarkarja Chris Paul in Carmelo Anthony, slavna glasbena zakonca Beyonce in Jay-Z ter mnogi drugi.