Lohanova je takoj, ko so potrdili, da je vloga njena, na svojem Twitterju objavila (staro) fotografijo sebe v pozi Taylorjeve iz kultnega filma Mačka na vroči pločevinasti strehi (desno). Foto: Twitter
Lohanova je takoj, ko so potrdili, da je vloga njena, na svojem Twitterju objavila (staro) fotografijo sebe v pozi Taylorjeve iz kultnega filma Mačka na vroči pločevinasti strehi (desno). Foto: Twitter

25-letnica bo ikonično Liz, ki je umrla marca lani, zaigrala v filmu TV-mreže Lifetime Liz in Dick, katerega snemanje naj bi se začelo v naslednjih tednih.

Zvezdnica Zlobnih deklet pravi, da je "počaščena", da so ji ponudili vlogo. "Vedno sem občudovala Elizabeth Taylor in do nje gojila ogromno spoštovanja. Ni bila le izjemna igralka, ampak tudi čudovita ženska. Zelo počaščena sem, da so me izbrali za to vlogo," je povedala Lohanova v izjavi za Daily Mail.
Rob Sharenow, podpredsednik mreže Lifetime, pa: "Navdušeni smo, da bo Lindsay upodobila ljubljeno hollywoodsko legendo Elizabeth Taylor. Ona je ena redkih igralk, ki premore talent, lepoto in intrigantnost, s katerimi lahko zajame duh take provokativne ikone."
Klasična romanca
Kot nakazuje že naslov filma, se bo ta osredotočal na romanco Taylorjeve in Richarda Burtona. Par se je spoznal na snemanju filma Kleopatra in zapustil vsak svojega tedanjega partnerja, da sta se lahko leta 1964 poročila. Ločila sta se leta 1973, a se dve leti pozneje znova poročila - tokrat sta ostala skupaj le 10 mesecev, a njuna zveza velja za eno največjih hollywoodskih romanc.

Problematično osebno življenje Lohanove, od pijančevanja, ponočevanja in sodnega procesa, je vzbujalo pomisleke, ali si bo lahko zagotovila vlogo, ki so si jo želele mnoge, med drugimi je bila v ožjem izboru še Megan Fox.

Lohanovo so že leta 2006 za revijo Interview fotografirali v slogu Taylorjeve, leta 2004 pa je revija Slate takole argumentirala, zakaj sta si Lohanova in Taylorjeva v bistvu podobni: "Obe sta imeli oblastne matere, malo podobnosti s pravim otroštvom, zasloveli sta v rani mladosti, imeli težave z zlorabami substanc, javne emocionalne zlome in obilico tabloidne drame. Ključna razlika pa je, da je imela Elizabeth Taylor za seboj že cel kup dosežkov, preden je postala najbolj zloglasna filmska zvezda Amerike."