Angelina bi rada popolno skrbništvo nad otroki. Foto: Reuters
Angelina bi rada popolno skrbništvo nad otroki. Foto: Reuters
Marion Cotillard
Cotillardova, ki o svojem zasebnem življenju skoraj nikoli ne govori, se tokrat ni mogla vzdržati. Foto: AP

Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila v zvezi od leta 2004, pred dvema letoma sta ljubezen kronala še s poroko, njuna zveza pa je ves čas veljala za trdno, zato je mnoge odločitev, da se razideta, močno presenetila. Predvsem pa bi mnogi radi izvedeli, zakaj se sanjski par ločuje.

Ker sta se Pitt in Joliejeva spoznala med snemanjem filma Gospod in gospa Smith, ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston, so mnogi pomislili, da se zgodovina ponavlja. Tokrat naj bi bila za ločitev kriva francoska igralka Marion Cotillard, s katero je Pitt snemal film Allied.

Cotillard: To bo moj edini odziv
Čeprav je Cotillardova znana po tem, da o svojem zasebnem življenju molči, so jo namigovanja, da je kriva za razpad zakona, tako močno razburila, da se je odzvala kar prek družbenih medijev. "Pred mnogimi leti sem spoznala moškega svojega življenja, očeta najinega sina in očeta otroka, ki je na poti. Je moja ljubezen, moj najboljši prijatelj, edini, ki ga potrebujem," je zapisala 40-letnica, ki je v dolgoletni zvezi z Guillaumom Canetom, in dodala: "Vse dobro želim tako Angelini kot Bradu, oba globoko spoštujem, želim, da bi našla mir v teh težkih časih. Z ljubeznijo, Marion." Poudarila je še, da je to edini odziv, ki ga bodo mediji dobili od nje.

Bitka za skrbništvo
S kratko izjavo se je na revijo People obrnil tudi 52-letni Pitt, ki je zapisal, da je zaradi ločitve izredno žalosten, "a zdaj je najpomembneje, da poskrbiva za najine otroke. Zato medije prosim, naj jih v tem težkem obdobju pustijo pri miru".

Pitt in Joliejeva imata šest otrok, tri biološke in tri posvojene, in ravno šesterica otrok se bo očitno znašla v središču njune ločitvene bitke, saj kot kaže, problem ne bo njuno premoženje, ki je ocenjeno na od 400 do 500 milijonov dolarjev, ampak skrbništvo nad otroki. 41-letnica namreč zahteva popolnoma skrbništvo, Pittu pa bi dovolila obiske.

Adele: Gre za konec neke dobe
Na ločitev so se odzvali tudi v londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds, kjer so med voščeni hollywoodski par že postavili ameriškega igralca Roberta Pattisona.

Mimo ločitve ni mogla niti pevka Adele, ki je koncert v New Yorku posvetila igralcema. 28-letnica je zbranim v Madison Square Gardnu sporočila, da sicer verjame, da se zasebna življenja ne tičejo nikogar, vendar "se ji zdi, da je konec nekega obdobja".

Ločitvena bitka bo kot kaže še vroča, saj se poleg medijev z njo ukvarjajo najbolj znani ločitveni odvetniki. Joliejevo bo tako zastopala Laura Wasser, ki se lahko pohvali s celo kopico znanih klientov, med drugim so jo najeli Amber Heard, Britney Spears, Kim Kardashian, Ryan Reynolds in Heidi Klum.