Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila v zvezi do leta 2004, poročila sta se pred dvema letoma v Franciji. Foto: Reuters
Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila v zvezi do leta 2004, poročila sta se pred dvema letoma v Franciji. Foto: Reuters
Angelina Jolie, otroci, Maddox, Pax, Zahara, Shiloh
Angelina in Brad imata šest otrok, tri biološke in tri posvojene. Foto: Reuters

Spletna stran TMZ, ki je o ločitvi poročal prvi, je tako zapisal, da je Angelini prekipelo zaradi Pittovega "načina vzgoje" - (z)motili naj bi jo njegovo čezmerno uživanje alkohola in kajenje trave, s čimer naj bi ogrožal tudi njune otroke. Na namigovanja se je hitro odzvala igralčeva piarovska mašinerija in odločno zanikala, da bi kdaj na kakršen koli način ogrožal otroke.

Brad se ne da: zahteva skupno skrbništvo
Kot je znano, jih imata Jolieja in Pitt kar šest (tri posvojene in tri biološke): 15-letnega Maddoxa, tri leta mlajšega Paxa, 11-letno Zaharo, Shiloh, ki ima 10 let, ter osemletna dvojčka Vivienne in Knoxa. V vlogi za ločitev je Angelina zahtevala skrbništvo nad potomstvom, sodišče pa zaprosila, da Pittu dodeli zgolj pravico do obiskov. 52-letni igralec naj bi se na njen zahtevek že odzval s svojo vlogo za skupno skrbništvo, kar kaže, da njuna ločitev vseeno ne bo tako prijateljska in osredotočena na dobro otrok, kot sta poudarila vsak v svoji izjavi za javnost.

Joliejeva je tako med drugim zapisala, da je odločitev za ločitev sprejela v "dobro družine", Pitt je poudaril, da ga v tem trenutku skrbi zgolj za "dobro otrok", oba sta medije prosila, naj spoštujejo zasebnost otrok in celotne družine, vzrokov za ločitev pa nista omenjala.

Kaj pomenijo "nepremostljive razlike"?
Prav to (in klasični zvezdniški "razlog" za ločitev - "nepremostljive razlike") pa je tudi spodbudilo govorice, da se za razhodom skriva nekaj več. Čeprav se je o tem, da zveza po 12 letih in dve leti po poroki dokončno razpada, govorilo že nekaj mesecev - številni tabloidi celo trdijo, da sta se zakonca Jolie-Pitt o ločitvi pogovarjala že nekaj časa -, pa je dejstvo, da je Angelinin odvetnik vlogo za razvezo zakona vložil prav zdaj, sprožilo kar nekaj vprašanj.

Sodeč po ločitvenih dokumentih, ki jih je vložil odvetnik Joliejeve in ki jih je le nekaj ur pozneje pridobil TMZ, zakonca živita ločeno od 15. septembra, kar pomeni, da je odločitev o ločitvi padla precej na hitro, sklepajo nekateri ameriški mediji. Ker se je njuna zveza leta 2004 začela med snemanjem filma Gospod in gospa Smith, ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston, jih ni malo, ki namigujejo, da se zgodovina ponavlja.

Marion Cotillard besno zanika afero
Brad Pitt je namreč več mesecev preživel v Londonu, kjer je z lepo Francozinjo Marion Cotillard snemal dramo Allied, ki je postavljena v čas druge svetovne vojne. Takoj ko je na dan prišla novica o ločitvi, so se že pojavili namigi, da je prav 40-letna Cotillardova kriva za razpad zakona. TMZ je med drugim poročal, da je Angelina že dalj časa sumila, da jo Brad vara, zato je najela zasebnega detektiva, ki je pred kratkim potrdil njene sume - in ji predložil dokaze: fotografije Brada v objemu Cotillardove.

Vsaj tako so trdili ameriški mediji. Francoske rumene revije pa so kmalu opozorile na to, da je Cotillardova že več let v zvezi z igralcem in režiserjem Guillaumom Canetom, s katerim naj bi prav zdaj pričakovala drugega otroka. Na trditve se je že odzvala tudi besna Cotillardova, ki je odločno zanikala, da bi imela kakršno koli zvezo s Pittom. Ugibanj tabloidov to ni ustavilo - Brada so v slabih 24 urah, kolikor je minilo od objave informacij o ločitvi, povezali še z Lizzy Caplan (videli so ju, da sta se "poljubljala na prizorišču snemanja", a je šlo le za prizor iz filma) in Gwyneth Paltrow.

Morda pa je krivo njeno pitje, kajenje ali hujšanje?
Ko so vse ženske, ki se jih je skušalo povezati z njim, distancirale od dogajanja, so se tabloidi z Inquisitrjem na čelu osredotočili na Joliejevo. Ta naj bi Pitta spravila na "rob obupa" s svojimi nezdravimi razvadami (menda "po francosko" spije vsaj kozarec vina na dan, poleg tega pa kadi kot Turek), neprestanimi težavami s telesno težo (borila naj bi se tudi z anoreksijo) itd.

Še najverjetnejša je razlaga Radarja Online: skrb za družino, usklajevanje dveh hollywoodskih karier in šestih otrok je bilo za njun zakon preprosto preveč naporno. Številni so tako po objavi novice poznavalsko prikimali, češ, pričakovano. A za Bradovega in Angelininega tesnega prijatelja Georgea Clooneyja je bila novica vseeno šok. Novinarji so ga tako ujeli v New Yorku pred zasedanjem Generalne skupščine Združenih narodov in ga povprašali tudi o tem, kaj si misli o ločitvi svojega dobrega prijatelja. "Zakaj, kaj se je zgodilo?" je vprašal igralec CNN-ovega novinarja. Clooney ni mogel skriti presenečenja: "Res? Nisem vedel. Žal mi je zanju."

No, o nečem pa ni dvoma: da si roke ob ločitvi manejo odvetniki. Premoženje para Jolie-Pitt je namreč ocenjeno na od 400 do 500 milijonov dolarjev.