Angelina bo pri filmu sodelovala kot producentka, režiserka in scenaristka. Foto: Reuters
Angelina bo pri filmu sodelovala kot producentka, režiserka in scenaristka. Foto: Reuters

Hollywoodska zvezdnica svoje filme rada posveča težkim tematikam. Tako je že posnela dramo V deželi krvi in medu, ki prikazuje tragične dogodke pred in med vojno na Balkanu. Tokrat pa se bo posvetila Kambodži med letoma 1975 in 1979, ko je v času vladavine Rdečih Kmerov tam umrlo več kot dva milijona ljudi.

Film bo posnet po knjigi First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers avtorice Loung Ung. Gre za resnične spomine avtorice, ki je kruti režim doživela kot otrok.

"Knjiga me je globoko ganila," je priznala Angelina in dejala, da gre za prikaz vojne skozi oči otroka: "Spremenila je moje razumevanje tega, kako vojno doživljajo otroci in kakšne čustvene posledice jim pusti."

Angelina je nad Kambodžo postala navdušena leta 2001 med snemanjem filma Lara Croft: Tomb Raider. Kmalu zatem je posvojila kamboškega dečka Maddoxa in začela kampanjo za zaščito Kambodže - zavzema se predvsem za ohranitev divjine in razvoj na severozahodu države in na območjih, kjer so imeli svoja oporišča Rdeči Kmeri. Igralka ima tudi kamboško državljanstvo in potni list.

Glede na to, da Maddox prihaja iz Kambodže in da bo avgusta dopolnil že 14 let, bo najverjetneje sodeloval pri filmu. Ali bo v njem igral, pa še ni znano. Je pa mladi Maddox že odigral svojo prvo vlogo - v filmu Svetovna vojna Z, v katerem ima sicer glavno vlogo njegov oče Brad Pitt, je igral zombija. Prav tako so v filmu Zlohotnica, kjer ima glavno vlogo Angelina, že nastopili tudi trije drugi otroci slavnega para - hčerki Vivienne in Zahara ter sin Pax.