Madonna je padec z odra pojasnila takole: 'Vesolje me je želelo naučiti nekaj pomembnega.' Foto: Reuters
Madonna je padec z odra pojasnila takole: 'Vesolje me je želelo naučiti nekaj pomembnega.' Foto: Reuters
Marine Le Pen
Se bo Le Penova odzvala na povabilo? Foto: Reuters

"Z veseljem bi se srečala z njo in iz njenih ust slišala, kaj meni o spoštovanju človekovih pravic - ne le v Franciji, ampak po vsem svetu. Zato si res želim, da bi se kmalu usedli za isto mizo, spili pijačo ali dve in se pogovorili na štiri oči. Morda bi tako lažje razumela njene korenine in njene misli. Morda pa Marine Le Pen le vedno napačno razumem. Nisem prepričana. Ne bi rada zanetila vojne, želim si le mir na svetu," je dejala ameriška kraljica popa v pogovoru za francosko televizijsko postajo Canal+.

"Francija spominja na fašistično Nemčijo"
Madonna in Marine Le Pen, voditeljica francoske skrajno desničarske stranke Nacionalna fronta, ki je slavila tudi na majskih evropskih volitvah, imata sicer "predzgodbo". Leta 2012 je namreč Madonna med koncertom v Parizu na obraz Le Penove položila svastiko, nato pa jo hitro zamenjala z velikim vprašajem, da bi se izognila morebitni pravdi. A odvetniki Nacionalne fronte so proti njej vseeno vložili tožbo.

Prejšnji teden pa je v pogovoru za francoski radio Europe 1 stranko Le Penove označila za "fašistično" in izjavila, da Francija zdaj "spominja na nacistično Nemčijo, saj antisemitizem še nikoli ni bil tako razširjen". Dodala je še, da jo Le Penova budno spremlja in da ji je političarka že večkrat tudi grozila.

Padec jemlje smrtno resno
V zadnjem intervjuju pa Madonna ni bila naperjena le proti Le Penovi, nič kaj zabavnega ni videla tudi v novinarjevem vprašanju, ki jo je s kitajskim pregovorom o padcu želel duhovito povprašati o njenem nedavnem padcu na podelitvi britov. A pevka ga je le grdo pogledala in mu zabrusila: "Ali bom ves večer morala poslušati takšne šale?"

Spomnimo, 56-letnica je močno padla na podelitvi britanskih glasbenih nagrad v Londonu, ko ji je eden izmed plesalcev želel odpeti pregrinjalo, a je potegnil premočno in pevka je zgrmela po stopnicah. Nekaj dni pozneje je dogodek opisala kot "grozljivko" in dejala, da še čuti bolečine v vratu, sicer pa dobro okreva.