Nov album kraljice popa naj bi na prodajne police in med spletne ponudnike glasbe prišel predvidoma marca. Foto: Instagram
Nov album kraljice popa naj bi na prodajne police in med spletne ponudnike glasbe prišel predvidoma marca. Foto: Instagram

Kraljica popa se zadnje tedne pripravlja na izid novega albuma, ki pa le ne bo čisto presenečenje, saj je nekaj njenih skladb že pricurljalo na svetovni splet. Predčasna objava skladb je pri 57-letni Madonni sprožila nekaj nezadovoljstva. Konec koncev je dejanje označila za "spletni terorizem". A je za tem vse obrnila v svojo korist in po objavi skladb zapisala, da gre za predčasno božično darilo.

Toda promocija novega albuma Rebel Heart (po slovensko Uporniško srce) se ni končala pri tem. Na svojem Twitterju je objavila računalniško obdelane fotografije Martina Luthra Kinga ml., Nelsona Mandele in Boba Marleyja, ki so jim s programom Photoshop čez obraz nadeli preplet črnih vrvic. Podobno je na fotografiji s prihajajočega albuma prikazana tudi Madonna. Vsaka fotografija pa je dobila še edinstven zapis. Tako je ob Kingu zapisala: "To #uporniškosrce je imelo sanje."

Ogorčeno javnost je Madonna mirila z besedami, da se ne primerja z omenjenimi velikani, ampak samo poudarja njihovo uporništvo. V uradni izjavi za javnost se je branila, da so fotografije naredili njeni oboževalci. Na obtožbe, da so fotografije rasistične, pa je odvrnila, da je objavila podobne fotografije Michaela Jacksona, Fride Khalo in Marilyn Monroe.

Čeprav se je opravičila - na svoj način - pa z objavami ni končala. Tako je v soboto na Instagramu delila fotografijo princese Diane z računalniško dodano vrvico.