Beyonce in sumničavo oko Jay Z-ja. Foto: Reuters
Beyonce in sumničavo oko Jay Z-ja. Foto: Reuters
Ameriško himno ob začetku obračuna je odpel oskarjevec Jamie Foxx, ki pa kritikov s svojo interpretacijo ni navdušil. Foto: Reuters

Med njimi je največ pozornosti požela Beyonce Knowles, ki je kradla poglede v svojem globokem dekolteju, in kljub akciji v ringu so številni samo čakali, kdaj se bo 33-letni pevki pripetila kaka "garderobna nesreča".

Knowlesovi sta družbo v prvi vrsti delala še njen mož, raperski mogotec Jay Z, in v usklajeno rdečo odeta pevska kolegica Mary J. Blige (v precej manj razkrivajoči opravi).

Če so bili nekateri navdušeni nad prelestno pevko, pa je bilo prebrati tudi kar nekaj opazk, češ kje je pozabila modrček in da je preprosto - vulgarna.

Beyonce in Jay Z sicer še zdaleč nista bila edini veliki imeni v dvorani, ki sprejme 16.800 gledalcev.

Tu so bili vsi, od popzvezdnikov, kot sta Justin Bieber in Sting, do oskarjevcev, kot so Denzel Washington, Clint Eastwood in Robert de Niro, od starlet, kot je Paris Hilton, do pastorja in aktivista Jesseja Jacksona. Celo "naša" Melanija Trump ni manjkala, seveda v spremstvu moža Donalda.

Foxx "ubil" himno
Jamie Foxx je pred začetkom dvoboja odpel (slišati je bilo kritike, da jo je bolj "zmasakriral") ameriško himno, fotografi so v svoj objektiv ujeli še igralce Bena Afflecka, Bradleyja Cooperja, Lieva Schreiberja, Michaela Keatona, Michaela J. Foxa, Marka Wahlberga in Jaka Gyllenhalla, pri čemer je boks blizu zlasti slednjima dvema - Wahlberg je boksarja igral v filmu Borec, Gyllenhaall pa v prihajajočem Southpaw.

Med "težkokategorniki" v prvih vrstah je bilo opaziti še raperja Diddyja in Nicki Minaj, zvezdnika ameriškega nogometa Toma Bradyja, boksarja Mika Tysona, košarkarska zvezdnika Michaela Jordana in Magica Johnsona ter teniški superpar Andreja Agassija in Steffi Graf.

Dvoboj, ki gledalcev ni navdušil, ga pa je prek malih zaslonov spremljalo na milijone ljudi, je sicer dobil domačin Mayweather. Največja zvezdnika velterske kategorije nista uprizorila ravno šova, ampak je šlo bolj za taktični dvoboj - ciniki bodo rekli taktični dvoboj za milijone, saj sta Američan in njegov filipinski tekmec za sinočnji spopad skupaj pobrala kar 300 milijonov dolarjev.