Lindsey Vonn je napisala 236 strani dolg vodnik za zdravo športno življenje. Foto: EPA
Lindsey Vonn je napisala 236 strani dolg vodnik za zdravo športno življenje. Foto: EPA
Lindsey Vonn
Vonnova ženske nagovarja, naj ne razmišljajo o hitrem hujšanju, ampak naj se naučijo ljubiti svoje telo. Foto: Reuters

Knjiga nosi naslov Strong is the new beautiful (Moč je nova lepota), polna pa je strokovnih nasvetov ter vodil za zdrav in kakovosten življenjski slog, dodani so tudi slikovno podkrepljeni treningi in prehranski vodnik.

Vonnova, ki je s 76 zmagami v svetovnem pokalu in štirimi velikimi kristalnimi globusi najuspešnejša alpska smučarka vseh časov, v svoji knjigi nagovarja predvsem ženske tudi glede konkretnih zadev, kot, denimo, da naj ne razmišljajo o hitrem hujšanju, ampak naj se naučijo ljubiti svoje telo.

Ob tem pa na 236 straneh razlaga tudi svoje delo na treningih in svoj odnos do življenja. Filozofijo, ki jo je pripeljala na smučarski prestol.

Kako postati in ostati močen?
Zbir Lindseyjinih številk med okrevanjem po dveh operacijah zaradi hudih poškodb: v sedmih mesecih je trenirala od štiri do šest ur na dan, v tem času pa le pet dni ni preživela v telovadnici. Na kolesu je presedela 233 ur in premagala 6.500 kilometrov, skupno je porabila 525.000 kalorij, prelila 1.300 litrov potu in izločila 1.300 gramov soli. Njen trening je sestavljalo 125 različnih vzdržljivostnih vadb, 35 ur vaj za ravnotežje, 250 ur fizioterapij, 12.000 počepov, 27.000 poskokov, za 1.560 ton dvignjenih uteži (teža 130 teptalcev snega).

"Moja knjiga uči, kako postati močen, kako biti močen in kako sprejeti svojo naravno lepoto. To je idealna kombinacija za polno in srečno življenje," je prepričana Američanka.

Za zdaj je knjiga, ki je izšla pri založbi Harper Collins, na voljo le v angleški izvirni različici. Ni pa knjiga namenjena samo za profesionalnim športnikom, ampak tudi rekreativcem in tistim, ki bodo to še postali, ker želijo svoje življenje obrniti v drugo smer, je pojasnila Vonnova, ki bo čez dva tedna dopolnila 32 let.