Pred razmerjem z Woodsom je bila štiri leta poročena s Thomasom Vonnom. Foto: Reuters
Pred razmerjem z Woodsom je bila štiri leta poročena s Thomasom Vonnom. Foto: Reuters

"Všeč mi je, da se z izzivi spopadam sama," je dejala v pogovoru za People. S 40-letnikom pa naj bi ostala v dobrih odnosih. "Še vedno ga imam rada, a enostavno ni šlo."

Smučarka se je leta 2011 spopadala tudi z ločitvijo od Thomasa Vonna, ki je bila ves čas pod drobnogledom javnosti, a priznala je, da je kljub vsemu nekako vedno našla koncentracijo in motivacijo. "Za sezono po ločitvi si upam trditi, da je bila najboljša v moji karieri."

Športniki se pod pritiskom pogosto zlomijo
"To se dogaja zelo pogosto," je razložila. "Pritisk olimpijskih iger je na primer neverjeten. Potrebovala sem troje olimpijske igre, da sem bila sposobna doseči tisto pravo raven koncentracije. Ravno ogromen pritisk je razlog, da največji favoriti velikokrat ne zasedejo najvišjih mest - enostavno ne zmorejo."

In kaj naj bi bilo njeno orožje leta 2010, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila zlato in bronasto medaljo? "Bananin kruh. Ves prosti čas na igrah sem izkoristila za peko bananinega kruha. Občutek imam, da so se takrat vsi moji trenerji zredili za vsaj pet kilogramov," je v smehu še povedala.