Andy Murray je spregovoril o neprijetni izkušnji z oboževalko. Foto: Reuters
Andy Murray je spregovoril o neprijetni izkušnji z oboževalko. Foto: Reuters

29-letnik je v pogovoru za ESPN spregovoril o temnejši plati slave, ki jo za seboj prinese uspeh na športnem področju. Zgodba se začne kot kakšna erotična zgodba: "Bilo je na enem izmed turnirjev, neka sobarica v hotelu .... Na vratih sem imel obešen znak 'Ne moti', a je vseeno vstopila, sedla na mojo posteljo in me začela nežno božati po roki. Ob 7. uri zjutraj, ko sem še spal."

Nekaj časa ga je še zasledovala
Ob tem je dodal, da se je ista ženska pojavila še nekajkrat na turnirjih v Rotterdamu in Barceloni, opazil pa jo je tudi v hotelih, kjer je prenočeval. Murray sicer ni dodatno pojasnil, ali je omenjeno žensko ovadil, je pa poudaril, da tak vidik slave športniku prav gotovo ne laska: "Ne vem, ali se tako obnašajo pravi navijači." Ali je žensko prijavil pristojnim organom, ni razkril.

Ko začne oboževalec nadlegovati
ESPN je pred kratkim objavil prispevek o preveč navdušenih navijačih teniških zvezdnikov in zvezdnic - pregled so začeli z usodnim aprilom 1993, ko je Moniko Seleš zabodel Günter Parche, strastni navijač njene velike tekmice Steffi Graf. Z nadležnimi sporočili se mora že leta spopadati tudi ena najboljših teniških igralk zadnjih let Serena Williams, slabo izkušnjo pa ima tudi Martina Hingis, ki je leta 2001 dosegla, da so moškega, ki je vdrl na njeno posestvo v Zürichu, obsodili na dve leti zapora, poroča televizija.