Šarapova je z Vuajčićem že napovedala poroko, a se je nato
Šarapova je z Vuajčićem že napovedala poroko, a se je nato "opekla". Foto: EPA
Viktorija Azarenka
O zasebnem življenju Azarenke do zdaj ni bilo veliko znanega. Foto: EPA
Serena Williams in Patrick Mouratoglou
Je Serena našla sorodno dušo v francoskem trenerju? Foto: EPA

Vse tri so tarča govoric o pestrem ljubezenskem življenju, vse tri naj bi se zapletle z moškimi, ki niso popolnoma neznani, in nobena izmed trojice svoje ljubezni (še) ne želi potrditi, ampak le diplomatsko odgovarjajo in ob tem zardevajo.

Glasbeno-teniški par
Pojdimo po vrsti. Prva na svetovni lestvici, Belorusinja Viktorija Azarenka, naj bi se romantično zapletla z glasbenikom Stefanom Gordyjem, članom glasbenega dueta LMFAO, ki je poznan tudi pod vzdevkom Redfoo. Je velik ljubitelj tenisa, prijateljstvo s plavolaso teniško igralko pa naj bi preraslo v "nekaj več".

"Zelo blizu sva si. Je posebna oseba in trenutno sem v življenju zelo srečen," je dejal Gordy, bolj znan kot Redfoo. Njune poti so se prekrižale na odprtem prvenstvu ZDA lani, kjer si je Redfoo ogledal vse dvoboje Azarenke, ona pa je na njegovo glasbo plesala na igrišču. Govorice o zaljubljenosti so se v medijih pojavile jeseni, ko so ju večkrat opazili skupaj.

Teniško-teniški par
Drugi zanimiv parček je Marija Šarapova, največja zaslužkarica med športnicami in ena najlepših teniških igralk vseh časov, ki naj bi se po propadli zaroki s slovenskim košarkarjem Sašem Vujačićem zbližala s komaj 21-letnim bolgarskim teniškim igralcem Grigorjem Dimitrovom. Še posebej pa je zanimivo to, da je Bolgar, ki ga zaradi sloga igre kličejo tudi "baby Federer", predtem za kratek čas že osvojil Sereno Williams.

Šarapova o svoji novi zvezi še vedno ne želi govoriti, je pa stvari na svoje mesto postavil kar Dimitrov. "Ljudje ljubijo trače. Kdo jih ne? A menim, da gre za poseganje v zasebnost. To pa ni prav. Pa ne zato, ker bi bili športniki kaj drugačni, preprosto se to ne bi smelo spraševati. Ali ni tako?" je dejal Dimitrov.

Ko se je Šarapova razšla z Vujačićem, je dejala, da se tudi v prihodnje vidi v zvezi s športnikom, saj se ji takšna zveza ne zdi le povsem obvladljiva, ampak tudi bolj mogoča, kot da bi njen partner prihajal iz povsem drugega sveta. "Imamo zelo natrpane urnike, s tem se je treba sprijazniti. Medsebojna razmerja so zelo pomembna v življenju. Tenis traja samo nekaj let, dokler telo to dopušča, potem so tu še druge stvari v življenju. Gre samo za to, kako vse skupaj uskladiš." O Dimitrovu pa ne želi govoriti, še več, ko so jo med Odprtim prvenstvom Avstralije vprašali tudi o njem, se je začela le sramežljivo smejati.

Teniško-trenerski par
In še tretji "vroči stol". Serena Williams je decembra na svetovnem spletu objavila fotografije z dopusta na Mavriciusu, na katerih je pozirala v bikiniju, zraven nje pa je bil kar njen trener, Francoz Patrick Mouratoglou. Ob prihodu v Avstralijo pred tedni je na neposredno vprašanje, ali želi njuno zvezo potrditi, odgovorila: "Ne, v bistvu ne. Ampak hvala, ker ste me vprašali."

Williamsova se je Mouratogloujevi teniški akademiji, ki je v Parizu, pridružila po bolečem porazu na lanskem Roland Garrosu proti domačinki Virginie Razzano, od takrat pa blesti tako na teniških igriščih kot zunaj njih. Lani je dobila Wimbledon, olimpijski turnir in Odprto prvenstvo ZDA. Serena srečne zaljubljenosti ne želi potrditi, zanimivo pa je, da se je o nesrečni romanci razpisala v svoji avtobiografiji My Life: Queen Of The Court.

O fantu, ki ji je pred leti strl srce, a njegovega imena ne želi izdati, je zapisala: "Ta fant je moje srce pretrgal na pol. Prepričal me je, da sem grda, da sem jaz kriva za vse, zato je tenis postal moja odrešitev. Želela sem, da ga moja podoba zasleduje, da bi se začel zavedati, kaj je imel in kaj je izgubil."

Nadvse srečne zveze pa niti slučajno ne skriva deseta nosilka v Melbournu, Danka Caroline Wozniacki, ki na družabnih omrežjih javnosti deli tudi najmanjše podrobnosti odnosa s severnoirskim igralcem golfa Roryjem McIlroyem. Aja, pa še to: srbska lepotica Ana Ivanović se je še drugič razšla z avstralskim golfistom Adamom Scottom.