Bolj kot tenis je v središču zanimanja medijev prek luže konec zveze Saše Vujačiča in Marije Šarapove. Foto: EPA
Bolj kot tenis je v središču zanimanja medijev prek luže konec zveze Saše Vujačiča in Marije Šarapove. Foto: EPA

"Čakala sem pravzaprav, da mi nekdo zastavi to vprašanje, ampak nihče me do zdaj o tem neposredno ni vprašal. Pri obeh lahko rečem, da je šlo za zahtevno odločitev. Moram reči, da sva se vedno, ves čas, ko sva bila par, zelo spoštovala. Še vedno bi rada, da ostaneva prijatelja. Skupaj sva preživela nekaj krasnih let," je dejala Šarapova, ki je kot razlog za konec zveze omenila veliko neskladje v poklicnih poteh in urnikih, potem ko se je Vujačič iz ZDA preselil v Turčijo.

"Zaradi različnih urnikov se je bilo zelo težko videti. Po odhodu v Turčijo ni mogel več toliko potovati. Ko je bil v Turčiji, ni bil v desetih mesecih niti enkrat doma, kar je bilo zelo težko," je razloge za razhod omenila Šarapova, ki je v New Yorku potrdila, da že od konca pomladi z Vujačičem nista več par.

Marija in Saša sta začela zvezo leta 2009 v Los Angelesu. Po enem letu zveze, natančneje jeseni leta 2010, pa je svet obšla novica o njuni zaroki. Poroka naj bi potekala novembra v Carigradu, a pred kratkim je Šarapova zanikala govorice, da se bo kmalu s slovenskim košarkarjem srbskih korenin sprehodila do poročnega oltarja: "Nimam načrtovane poroke novembra. To ni res in preprosto ne morem verjeti, da lahko kdo verjame takim izmišljotinam."