Harvey še vedno ostaja zvest čepici, toda ne pojavlja se več v vlogi pevca. Foto: Twitter
Harvey še vedno ostaja zvest čepici, toda ne pojavlja se več v vlogi pevca. Foto: Twitter

Na lastno pest je lansko leto začel preiskovati zlorabe otrok v preteklosti. Izsledke je analitično zbral in jih zdaj deli s člani parlamenta. "Spoznala sem ga kot zelo premišljenega človeka. Z njim sem se sešla, da bi razpravljala o njegovem delu. Ob tem pa je z nami delil podatke, ki jih je zbral," je po poročanju britanskega Cosmopolitana dejala političarka Stella Creasy.

Nekdanji pevec skupine East 17 se je aktiviral v družbenem udejstvovanju tudi zaradi dogodkov okoli aretacije znanega publicista Maxa Clifforda, ki so ga aprila obsodili zaradi zlorabe otrok. "Zelo je strasten pri zaščiti otrok in res želi prispevati k spremembi. In vsi vemo, da so v zabavni industriji številni primeri zlorab," je še dejala Creasyjeva.

Harvey tako pomaga pristojnim ustanovam z navajanjem sledi, ki pomagajo k razkrivanju kršilcev. In v to vlaga vso svojo energijo. Oktobra so ga opazili med prepiranjem s policisti na Downing Streetu, ker je zahteval, da želi nemudoma govoriti s premierjem Davidom Cameronom.