Lee Thompson Young v filmu Friday Night Lights. Foto: YouTube
Lee Thompson Young v filmu Friday Night Lights. Foto: YouTube

Kot poroča spletna stran TMZ, je Thompson Younga v njegovem stanovanju v Los Angelesu z - najverjetneje samozadano - strelno rano našel njegov stanodajalec.
Potem ko se igralec ni pojavil na prizorišču snemanja serije Rizzoli & Isles, v kateri je igral detektiva Barryja Frosta, je snemalna ekipa poklicala Thompson Youngovega stanodajalca, naj gre preverit, če je vse v redu.
Avtorica serije Janet Tamaro je novico potrdila s tvitom: "Zlomljenega srca smo. #RIPLeeThompsonYoung". In še: "Vsi smo brez besed, ki bi lahko zares izrazile naše skupno gorje in globoko žalost ob izgubi tako prijazne, svetle luči."
Igralčev menedžer pa: "Z veliko žalostjo moram sporočiti, da si je Lee Thompson Young danes zjutraj tragično vzel življenje ... Lee je bil več kot le briljanten mladi igralec, bil je čudovita in nežna duša, ki jo bomo res pogrešali."

Dolga TV-kilometrina

Thompson Young je v priljubljeni otroški seriji The Famous Jett Jackson med letoma 1998 in 2001 igral naslovno vlogo najstnika, ki v uspešni TV-seriji igra vlogo tajnega agenta. Vlogo je ponovil tudi v istoimenskem filmu iz leta 2001.

Po koncu serije je Young igral v filmu Friday Night Lights in številnih nanizankah, kot so Smallville, Scrubs, The Guardian, Kevin Hill, South Beach in Na kraju zločina: New York. Gledalci se ga bodo spomnili tudi iz serije Flash Forward, v kateri njegov lik, Al Gough, na koncu stori samomor.