King je v svoji karieri menda vodil več kot 50.000 intervjujev. Foto: EPA
King je v svoji karieri menda vodil več kot 50.000 intervjujev. Foto: EPA

Kot je sporočila televizija, ki jo financira ruska vlada, a oddaja program v angleškem, arabskem in španskem jeziku, bodo gledalci RT-ja lahko videli Kinga kot voditelja politične pogovorne oddaje. Imenovala se bo preprosto - Politics with Larry King (Politika z Larryjem Kingom), predvajali pa jo bodo na ameriški različici RT America. Na sporedu bo od junija, oddajo pa bodo snemali v studiih RT-ja v Washingtonu.

Na isti televiziji si bo mogoče ogledati tudi Kingovo drugo oddajo, Larry King Now, ki je bila od lanskega poletja na voljo le prek spleta.

Kot voditelja privabili Assangea
Televizija Russia Today je začela svoj program oddajati leta 2005, po vsem svetu pa naj bi imela kar 630 milijonov gledalcev. Lani je poskrbela za medijski vihar, ko je predvajala serijo intervjujev, ki jih je gostil sam Julian Assange, ustanovitelj spletne strani WikiLeaks, ki se pred ameriškimi oblastmi skriva na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu. Assange je na RT-ju vodil oddajo World Tommorow.

Obstaja kdo, ki ga King NI intervjuval?
79-letni King je v svoji petdesetletni novinarski karieri gostil najrazličnejše ljudi, od predsednikov držav do športnikov in filmskih zvezdnikov. Svoj prihod na televizijo RT je napovedal z besedami: "Raje postavljam ljudem, ki so na pomembnih položajih, vprašanja, kot govorim v njihovem imenu." Njegov novi delodajalec pa oddajo reklamira takole: "Veterana med voditelji ni strah postavljati mučnih vprašanj, ki gosta spravijo v zadrego, ali izkoristiti svoje avtoritete, da dobi odgovore, ki so drugim medijem nedosegljivi."

Eden zadnjih Kingovih intervjuvancev, preden se je leta 2010 umaknil z zaslonov, je bil, zanimivo, Vladimir Putin. Na CNN-u je imel več kot 150 oddaj Larry King Live, vprašanja pa je postavljal najrazličnejšim znanim obrazom.