Iz sveta znanih
Oprah Winfrey
Bi lahko Oprah uspelo tisto, kar ni uspelo Hillary Clinton - postati prva predsednica ZDA? Foto: Reuters
Oprah Winfrey
Oprah na enem izmed predvolilnih zborovanj z zakoncema Obama leta 2007. Foto: Reuters
       Oprah je z govorom izstrelila v nebo raketo. Želim si, da bi kandidirala za predsednico. Menim, da tega ni želela napovedati s tem govorom, a zdaj nima druge možnosti.       
 Meryl Streep
Oprah Winfrey
Ko je Trump lani izjavil, da 'je jasno, da ne potrebuješ političnih izkušenj za izvolitev za predsednika ZDA', je Oprah sarkastično odgovorila: 'Nikoli nisem niti pomislila na to, da bi kandidirala tudi sama. Zdaj pa ... Hm, morda pa res'? Foto: Reuters
Oprah Winfrey in Stedman Graham
Oprah z dolgoletnim partnerjem Stedmanom Grahamom. Foto: Reuters

Dodaj v

Oprah Winfrey - demokratska kandidatka za Belo hišo leta 2020?

Na družbenih omrežjih tako objave podpore kot hude kritike
9. januar 2018 ob 11:16
Los Angeles - MMC RTV SLO

Bo Oprah Winfrey leta 2020 kandidirala za predsednico ZDA? To vprašanje je bilo po njenem govoru na Zlatih globusih osrednja tema dneva čez lužo. CNN je govorice še podžgal, ko je citiral dva njena dobra prijatelja, ki sta izjavila, da TV-zvezdnica "aktivno premišljuje o tem".

63-letna televizijska voditeljica in lastnica TV-mreže OWN je množice navdihnila z govorom po prejemu nagrade Cecila B. DeMilla. Njen govor naj bi imel vse, kar morajo imeti predsedniški nastopi - zgodovinski pridih in lekcijo, na koncu pa navdih, klic po spremembi in upanje v boljšo prihodnost. "Na obzorju je nov dan, in ko bo napočil, bo to zato, ker je veliko veličastnih žensk in nekaj fenomenalnih moških trdo delalo, da postanejo voditelji, ki nas bodo popeljali v čase, ko nikomur več ne bo treba reči 'jaz tudi'," je Oprah končala govor, v katerem ni mogla mimo množice obtožb o spolnem nadlegovanju, ki so preplavile Hollywood v zadnjih mesecih.

Meryl Streep: "Zdaj nima druge možnosti"
Ključnik #Oprah2020 se je v minutah po njenem nastopu na Twitterju pojavil več kot 22.000-krat, le malo manj objav je zbral ključnik #OprahForPresident (Oprah za predsednico). Na družbenih omrežjih je večina podprla to idejo, tudi igralka Meryl Streep, ki je zapisala: "Oprah je z govorom izstrelila v nebo raketo. Želim si, da bi kandidirala za predsednico. Menim, da tega ni želela napovedati s tem govorom, a zdaj nima druge možnosti." Igralec in pevec Leslie Odom Jr. pa je zapisal: "Zagotovo bo kandidirala. Napočil je nov dan." Veliko jih je retvitalo tudi besede igralke Reese Witherspoon, s katerimi je napovedala prihod Oprah na oder: "Obstaja le en človek, ki je hkrati glagol, pridevnik in čustvo. Ta človek je Oprah."

Vsi odzivi pa niso bili pozitivni, saj so mnogi potegnili vzporednice s trenutnim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je bil pred kandidaturo prav tako znan televizijski obraz in prav tako popolnoma brez političnih izkušenj. "Je res mogoče, da bi dvakrat zapored za predsednika izvolili resničnostno zvezdo?" so se pridušali nekateri. Pogosto so omenjali tudi hinavščino: "Isti ljudje, ki kritizirajo Trumpa, ker je milijonar, zdaj milijarderki Oprah dajejo neomejeno podporo," je zapisal nekdo, zaokrožile pa so tudi fotografije, na katerih je Oprah z osramočenim filmskim producentom Harveyjem Weinsteinom. Američani bodo novega predsednika izbirali novembra leta 2020.

Graham: "Vse je odvisno od ljudi"
Kaj pa Oprah sama? Tik po govoru je ena najvplivnejših žensk na svetu, ki je tudi igralka, producentka in izvršna direktorica kabelske televizije OWN, za portal Bloomberg dejala, da "nima namena kandidirati". A CNN je navedel dva njena prijatelja, ki nista želela biti imenovana in ki sta zatrdila, da "aktivno premišljuje" o tem, kar je govoricam dalo nov zagon. Svoje je dodal še Los Angeles Times, ki je citiral njenega dolgoletnega partnerja Stedmana Grahama, ki je izjavil: "Vse je odvisno od ljudi. Ona je absolutno za stvar."

Winfreyjeva nikoli ni skrivala svojih političnih prepričanj – je predana demokratka. Leta 2008 je javno podprla kandidaturo Baracka Obame, leta 2016 pa z besedami "Amerika, čas je, da sprejmemo odločitev in izvolimo žensko" tudi Hillary Clinton. V preteklosti je že večkrat poudarila, da se sama v Beli hiši ne vidi. Trenutno je posebna dopisnica CBS-ove informativne oddaje 60 Minutes in vlagateljica v več podjetij, kot je Weight Watchers.

Ves čas je povezana tudi s filmom – leta 1986 je bila celo nominirana za oskarja za vlogo v filmu Barva škrlata (The Color Purple), ki je pozneje postal še muzikal The Immortal Life of Henrietta Lacks. Seveda pa je najbolj poznana kot "kraljica pogovornih oddaj". To ime si je ustvarila z oddajo The Oprah Winfrey Show. Revija Forbes njeno premoženje ocenjuje na tri milijarde dolarjev, kar pomeni, da je tretja najbogatejša Američanka, ki bogastva ni podedovala, ampak ga je ustvarila sama.

Še nekaj časa za odločitev
Če se bo res odločila za vstop v politiko, pa ji razen odličnih govornih sposobnosti vsi ti dosežki verjetno ne bodo kaj dosti pomagali. Bitka za demokratsko predsedniško nominacijo se bo uradno začela po vmesnih volitvah, ki bodo potekale novembra letos.

Trump ima o njej dobro mnenje
Donald Trump se na morebitno tekmico za Belo hišo (še) ni odzval, predstavnik Bele hiše Hogan Gidley pa je v torek dejal: "Sprejeli bomo vsak izziv, pa naj bo to Oprah Winfrey ali kdo drug. Vsi tekmeci so dobrodošli." Mediji so po poročanju STA celo izbrskali, da je imel Trump v preteklosti zelo dobro mnenje o njej - celo tako visoko jo je cenil, da si jo je dvakrat želel za podpredsedniško kandidatko, ko se je poigraval z mislijo o predsedniški kandidaturi.

Leta 1999, ko si je prizadeval zbrati dovolj podpore za predsedniško kandidaturo na listi reformne stranke, je Trump za televizijo CNN povedal, da bi si Winfreyjevo želel za podpredsedniško kandidatko, saj je "priljubljena, odlična in čudovita ženska". Leta 2015 pa je Trump za televizijo ABC dejal, da bi si jo želel za podpredsedniško kandidatko, ker "mu je zelo všeč in bi skupaj zlahka zmagala".

Trumpove pretekle pozitivne izjave bodo za Winfreyjevo verjetno dobra popotnica ob morebitni kandidaturi leta 2020, ko jo bodo napadali Trumpovi podporniki. To se je že začelo. Desničarski radijski voditelj Alex Jones, ki podpira Trumpa, jo je v ponedeljek označil za "temnopolto nacistko, ki bo zasužnjila tako črne kot bele". Izjavo je pozneje umaknil.

Po mnenju nekdanje direktorice za komunikacijo Bele hiše v času Obamovega predsedovanja Jennifer Palmieri bi bila Oprah zelo resna predsedniška kandidatka. Pomanjkanje političnih izkušenj po Trumpovi zmagi ni več razlog, da se ne bi spustila v politiko oziroma predsedniško kandidaturo. Voditeljica demokratov v predstavniškem domu kongresa Nancy Pelosi pa je izjavila, da bi Winfreyjeva zagotovo dobila veliko podporo, vendar bi imela njena kandidatura zaradi pomanjkanja izkušenj z delom v vladi podobne pomanjkljivosti kot Trumpova.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
CC
# 09.01.2018 ob 11:37
Blabla...slikca
Bivši uporabnik
# 09.01.2018 ob 11:27
No, zdaj se pa res vidi, da američani niso čisto gladki....
Gravesen
# 09.01.2018 ob 11:24
Show must go on!...
Nikec3
# 09.01.2018 ob 11:33
The Rock naj kandidira za republikance.
marko02
# 09.01.2018 ob 11:36
Mogoče bo pa res Trump dobil še drugi mandat !
Deep_G
# 09.01.2018 ob 11:40
Naslednji bo pa Mickey Mouse!
Nadja92
# 09.01.2018 ob 11:40
Tale ZDA se bodo pa tud počasi same vase sesule. Malce so že patetični.
serpent
# 09.01.2018 ob 11:45
Ne.

Absolutno preveč propagiranja totalne psevdnoznanosti v njenih showih - tega je že pri Trumpu absolutno preveč.
feminist
# 09.01.2018 ob 12:02
ce so izvolili enega zvezdnika resnicnostnih sovov, se zna zgodit da bodo se enega.
je pa res, da Oprah izpolnjuje dva pogoja, ki jo ob trenutni modi identitetne politike delata prakticno nedotakljivo: je zenska in je crna; naj samo se pove da je "trans" in socialistka, pa bo oznacena za mesijo demokratov.

@CC: dokler si crn, se lahko druzis s Harveyem, ker te opresija nad crnci v preteklosti opravicuje vseh "grehov". v identitetni politiki se gleda samo "opression" adut in oprah ima ogromne adute v tej smeri.
Lintver
# 09.01.2018 ob 11:59
Točno tako serpent. Oprah show je z promocijo psevdoznanosti naredil nepopravljivo škodo ameriški družbi (promocija Dr.Oz, Deppak Chopra,...).

[url="https://sciencebasedmedicine.org/t
he-oprah-fication-of-medicine/"]
https://sciencebasedmedicine.org/the-oprah-fication-of-medicine/[/url]

https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/29/dr-oz-oprah-winfrey-let-down-fans
no72
# 09.01.2018 ob 11:41
Nora Amerika!
Sebastjan666
# 09.01.2018 ob 12:44
Poslovna partnerka in tesna prijateljica znanega holivudskega posiljevalca Harveya Weinsteina in ostale 'liberalne' druščine, Oprah, bo mogoče kandidirala za predsednico?
Lepo.
sedaj se pač skrivajo za kitajskim zidom 'nevednosti in osuplosti'
No, RTV MMC to seveda ne moti :) in bo to gnojno liberalno jamo še naprej imela zaprto kolikor se bo dalo.

Zagotovo ji bo v ozadju stala njena Wall street holivud medijska druščina iz Sun Valleya, kamor Oprah hodi skoraj vsako leto kot gostja na povabilo Allen & Co....

Winfreyjeva nikoli ni skrivala svojih političnih prepričanj – je predana demokratka. Leta 2008 je javno podprla kandidaturo Baracka Obame, leta 2016 pa z besedami "Amerika, čas je, da sprejmemo odločitev in izvolimo žensko" tudi Hillary Clinton.

No, saj, Hillary je pač iz istega liberalnega gnezda kot posiljevalec Harvey Weinstein ali Oprah, le da ima Clintonova veliko bolj krvave roke - podpora đihadistom in teroristom ipd..... Ker pa si je nadela nase podobo liberalke, feministke, multi-kulti, je to za Oprah seveda povsem dovolj, da jo podpre (pač, moraš biti del kolesja - $$$$$$$$). Tukaj tudi ni za prezreti, da je bil Weinstein velik donator Clintonovi med njeno predsedniško kampanjo, čeprav sta bila oba (Bill in Hillary :) opozorjena o njegovih 'nečednostih'. Weinstein pa je financiral Clintona že leta 1998. Clintonova pa sta tudi bila del Weinsteinove mreže, ki je delala na tem, da utišajo vsakogar, ki bi skušal stvari spraviti v javnost. Go, Oprah :)...... prava filantropka
Pripravljal pa je tudi dokumentarec o preteklih volitvah, na katerih je njegova favoritka sodelovala - a je škandal nekako pokončal to delo.
Osebi, ki sta svarili Clintonova dva, sta Lena Dunham in Tina Brown (Vanity Fair, delala tudi z Weinsteinom) - čeprav je seveda feministka, liberalka, multi-kultnica in podpornica skrajnega islama Clintonova to vse zanikala :) in se zgražala nad njim, ko je to kljub trudu same Hillary prišlo na dan - kako lepo.
Bivši uporabnik
# 09.01.2018 ob 11:27
Če bi kandidiral Kevin Hart bi imel več možnosti kot ta fake diva.
WeeBay
# 09.01.2018 ob 13:31
Trump bo gladko zmagal. Demokrati bodo imeli na seznamu naslednje kandidate: Dwayne Johnson, Oprah, Kanye West, Vin Diezel ter pocahontas.

Si predstavljate naslov: Oprah z brezpilotnimi letali zbombardirala bolnice in šole v Siriji.
fuckwad
# 09.01.2018 ob 13:19
Ob takih kandidatih smo lahko ponosni na Pahorja :9
kok
# 09.01.2018 ob 11:46
Na naslednjih volitvah pa hologram JFK al pa MJ za predsednika
Rozmarin
# 09.01.2018 ob 14:36
Bi si mislil, da se bodo demokrati po porazu spametovali, pa so še bolj zabredli.
Njen govor je bila ena sama identitetna politika, ki bo še bolj razklala družbo. Potem mora pa še Meryl Streep pristaviti svoj lonček. Ženska, ki je Romanu Polanskemu namenila stoječo ovacijo ob prejetju oskarja. Po tem, ko je bil ta že obtožen posilstva 13 letnice in je zbežal iz države. Tako ja, kar moralizirajte in pametujte, pokažite koliko vam je mar. Izprijenci vsi do zadnjega.
Binder Dandet
# 09.01.2018 ob 13:54
Idealno. Ženska in še črna.:)

Čakam, da se oglasi še Dr.Phil.:)
WeeBay
# 09.01.2018 ob 13:38
Človek komaj čakam na soočenja v 2020. Trump jih bo tako tolkel da bo za znort. Si predstavljate soočenje med Trumpom in Dwayne Johnsonom. Trump: "si resnično želite za predsednika tega napihnjenega steroidnega bedaka"?

The Rock:
tedi77
# 09.01.2018 ob 13:07
Praktično perfektna kanidatka. V svojih šovih je obdelala nešteto tem, torej se spozna na vse, od jedrske fizike do žute štampe. Poleg tega ima lepo dikcijo, smisel za humor, liberalno-demokratskih načeli, premožna in še dobro twitta. Za bonus pa še ženska in temnopolta, torej prijazna statistiki (ker se bo to zgodilo prvič). Trikrat hura za voditeljico reality showa. Pardon, za predsednico ZDA!
KLIPAN
# 09.01.2018 ob 11:37
Najprej eden klovn iz reallity showa, sedaj še druga.
Kam je ta Amerika padla je tragikomično.
erny1
# 09.01.2018 ob 16:01
Slogan mamo že zanjo. NO-prah.
kovček
# 09.01.2018 ob 14:39
res se je lažje vržt v politiko kot shujšat, Oprah bo že vedla.
mr polh
# 09.01.2018 ob 13:22
Soros vam maha iz ozadja.
Do Brasil
# 09.01.2018 ob 13:00
Prava kandidatka za nadaljevanje tendence. Sicer pa - saj so nas naucili, da je vseeno, kdo je kandidat. Igralci (kor Ronald Regan) so primerni, ker znajo napisanim tekstom vnesti dramaticnost in se jih celo nauciti na pamet.
čača
# 09.01.2018 ob 20:27
Oprah za predsednico? Bila je za iraško vojno. Podpirala je propagando ameriških vodilnih in to na svoji oddaji, se še sedaj spomnim. Dala je možnost ljudem kot so Suze Orman (malo poiščite po spletu koliko ljudi je ta ženska naplahtala-finančno), dr OZ, dr Phil; seveda tu je še propaganda za knjigo The Secret (teorija vse lahko imaš, le zamisliti si moraš; torej sistem v katerem živimo ni kriv, vse si si kriv sam).
Prava embalaža za mnoge, vendar slaba vsebina.
bordon
# 09.01.2018 ob 13:30
To, da se po Donaldu Trumpu sedaj še Oprah poigrava z mislijo na kandidaturo za ameriškega predsednika je še en dokaz več, da ameriške politike že dolgo ne vodi več predsednik, ampak lobiji in ljudje iz ozadja, ki za dosego vodenja države pač rabijo samovšečnega, splošno priljubljenega klovna, ki bo povprečnega volilca prepričal, da se odloči za to ali ono stran.
redwinger
# 09.01.2018 ob 14:28
Dr.Phill-ministrstvo za zdravje
Judge Judy pravosodje
Chuck Norris pa zunanji minister
mr polh
# 09.01.2018 ob 14:05
Binder Dandet...pa še Judge Judy za pravosodje
simonc27
# 09.01.2018 ob 19:59
Tisti, ji jo povezujete samo s svojim benignim TV šovom ste naivni in precej nevedni.
Oprah ima cel imperij in vplivne lovke.
Brez skrbi, je izbranka globalne "vlade" v senci. In tako rekoč brez madeža.
Vsi mainstream mediji jo naravnost obožujejo (kaj pa čejo če je ženska in še afro-američanka po vrhu). Ona ja Obama na "stereoidih".
Če mislite, da so bili MSM pristranski v korist Hillary, potem še niste videli nič.
simonc27
# 09.01.2018 ob 19:52
Mimogrede, Oprah je precej bogatejša od Trumpa.
Obenem pa še 'hard core' globalistka in "filantropka". Ampak ona je liberalka!
Zahaja na razne forume z Gatesom, Rockefflerji, Bloombergom in ostalo globalistično "humanitarno" kliko.
Ateist92
# 09.01.2018 ob 14:55
ZDA ma enga najbolj zblojenih volilnih sistemov na svetu... Tok o demokraciji
Zlobni genij
# 09.01.2018 ob 14:08
Jaz v tem ne vidim prav nič dobrega tako za nas kot za Američane in preostali svet. Sem pa že pred časom napovedal, da se bo to slej kot prej začelo in bodo demokrati skušali izpodriniti vse Trumpove dosežke z najbolj popularnimi osebki iz sveta zabave in politike, da ja Amerika in predvsem svet ne bi pod Trumpovim vnovičnim predsedovanjem napredoval v naslednjo fazo.
simonc27
# 09.01.2018 ob 19:45
Evo, pa je Hollywood našel svež objekt čaščenja.
nemarjak09
# 09.01.2018 ob 18:37
Itak mora v Belo hišo, saj si je boga. Če je ne izvolijo so rasisti ali zaničujejo debele. Sami si izberite.
Gastrbajtr
# 09.01.2018 ob 17:46
Nima grama šans.
Wolfy
# 09.01.2018 ob 11:39
@marko02

S takimi protikandidato ima zagotovljeno zmago.

#Murko2022
[MOD]Beslic
# 09.01.2018 ob 19:40
Pozabljate da volijo Američani, če so izvolili Trumpa, lahko tudi njo. Po pravici, bolje Oprah kot pa Trump.
anny22
# 09.01.2018 ob 18:26
Volilna soočenja s Trumpom bodo vsekakor bolj zanimiva kot s HRC. :)
copcop
# 09.01.2018 ob 14:11
Trump kot predsednik večino časa preživi na golfu, ona kot predsednica ga bo na shujševalnih dietah. Vsakemu svoje.
KovacevaKobila
# 09.01.2018 ob 13:41
Poslovna partnerka in tesna prijateljica znanega holivudskega posiljevalca Harveya Weinsteina in ostale 'liberalne' druščine, Oprah, bo mogoče kandidirala za predsednico? Lepo ...

... in bo to gnojno liberalno jamo še naprej imela zaprto kolikor se bo dalo ... Zagotovo ji bo v ozadju stala njena Wall street holivud medijska druščina iz Sun Valleya ... No, saj, Hillary je pač iz istega liberalnega gnezda kot posiljevalec Harvey Weinstein ali Oprah, le da ima Clintonova veliko bolj krvave roke - podpora đihadistom in teroristom ipd.


Hecno.

Oprah je, tako kot Trump, poslovno hiperuspešna - je tretja najbogatejša Američanka, ki 'bogastva ni podedovala, ampak ga je ustvarila sama'. Oprah je, tako kot Trump, zvezda resničnostnih šovov. To seveda pomeni, da izpolnjuje vse kriterije za 'zelo uravnovešnega genija'.

Za nameček jo je še Trump označil za 'priljubljeno, odlično in čudovito žensko' ... pa je domoljubi vseeno ne marajo.

Bratila se je s hollywoodskim posiljevalcem, pravijo. No, Trump, ki ženske 'grabi za *****' in podpira politike, ki buzerirajo mladoletnice, jih seveda ne moti.

Za njo stoji Wall Street, pravijo. No, Trump, ki ima kabinet poln Goldman Sachsovcev, elito pa davčno razbremenjuje, jih seveda ne moti.

Je iz istega gnezda kot Hillary, ki podpira džihadiste, pravijo. No, Trump, ki džihadistom prodaja gore 'čudovitega' orožja in z njimi pleše, jih seveda ne moti.

Domoljubna doslednost. Samo za najmočnejše želodce.
DnB
# 09.01.2018 ob 13:25
tut ce nebi
Do Brasil
# 09.01.2018 ob 12:57
Show must go on
CC
# 09.01.2018 ob 22:11
@Jonson

In kaj si s to sliko želel pokazat? A misliš, da so se ljudje Winsteina ogibali in se z njim nikoli ni slikal?


ne, več kot očtino se ga mnogi niso pa se zdaj sprenevedajo in igrajo neke rešenike in pridigarje, ko se ga ne splača več (javno) podpirat. Kažejo na osamljene, izbrane probleme naše družbe, ne želijo pa, da bi preveč spremenili sistem, saj imajo sami v tem sistemu preveč udoben položaj. Na nek način isti kaliber kot Trump, kot superzvezda, da nam bo sijala naslednjih nekaj let. Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, ker vedno eni dobijo malo več drobtin kot drugi, vseeno pa so to le drobtine za drobnico. Kar se mene tiče je že sama funkcija, najmanj pa način izbire človeka za to funkcijo - totalna zabloda. Mogoče je ključ v blockchainu, mogoče se bomo pa samo še bolj zaklenili, ampak to je že predmet druge debate.
Emmure
# 09.01.2018 ob 21:05
ta ženska je nevarna....za ženske
oziris.va
# 09.01.2018 ob 19:56
Deep_G
# 09.01.2018 ob 11:40

Naslednji bo pa Mickey Mouse!


Ali pa Kylo Ren.
anny22
# 09.01.2018 ob 18:37
Predlagam tak sedežni red: Trump (kandidat za predsednika) + Dwayne Johnson (podpredsednik), na drugi strani Oprah Winfrey (kandidatka za predsednico) + Merryl Streep (podpredsednica). Čuk Noris - obramba, Kim Jong Un - ministrstvo za resnico, Stefan Molyneux - tiskovni predstavnik Bele Hiše, Holywoodski igralci - dvorni norčki, mama June - ministrstvo za zdravstvo (lahko pomaga tudi Kimu pri vodenju resničnostnih šovov), Moana - generalka marincev, zombiji - nacionalna garda in preživeli Indijanci vse skupaj zalagajo z listi koke.

Pa saj to bo za znoret, ljudje božji! :) Najboljši resničnostni šov v zgodovini, le da bo resničen in se ne bo končal do konca mandata! :)
pista
# 09.01.2018 ob 18:11
So pa sposobni demokrati. Kljub takšni medijski podpori jim bo uspelo še drugič izgubiti volitve proti Trumpu.
Gastrbajtr
# 09.01.2018 ob 17:54
A ni bla kao na neki ful uspešni dieti ne dolgo nazaj? Hm ...
Kazalo