Mutijeva je v Rusiji že večkrat obiskala tudi otroške bolnišnice. Foto: EPA
Mutijeva je v Rusiji že večkrat obiskala tudi otroške bolnišnice. Foto: EPA

Mutijeva, ki pri 59 letih za nastop na gledaliških deskah zasluži tudi 25.000 evrov, leta 2010 ni prišla odigrat svoje vloge na premiero gledališke predstave. Namesto nastopa na odru Verdijevega gledališča v Trstu se je isti večer raje udeležila dobrodelne večerje s Putinom v Sankt Peterburgu, ki ga je takrat obiskala s hollywoodskim igralcem Kevinom Costnerjem.

Za izostanek na predstavi je prepričala zdravnika, naj ji napiše zdravniško opravičilo, da ima angino. Gledališče zgodbi Mutijeve ni nasedlo, zato se je odločilo za tožbo.

Primer sega že v leto 2010
Sodišče v Pordenonu na severovzhodu Italije je odločilo, da je Mutijevkriva, že decembra leta 2010, ko je prevaro tudi priznala, zdaj pa ji je sodnica višjega sodišča Patrizia Botteri prisodila še plačilo denarne kazni v višini 600 evrov, prisodila pa ji je tudi osem mesecev zapora. Dodala je, da se Mutijeva zaporni kazni lahko izogne, če plača 30.000 evrov pologa. Tako bi namreč pokrila škodo, ki jo je povzročila gledališču s kršitvijo pogodbe.

Dobrodelna večerja 10. decembra leta 2010 v Sankt Peterburgu je bila namenjena zbiranju sredstev za otroke, ki so zboleli za rakom. Na njej so poleg Mutijeve in Costnerja sodelovali tudi Gérard Depardieu, Vincent Cassel, Monica Bellucci, Kurt Russell, Sharon Stone in Mickey Rourke.

Mutijeva je bila na vrhuncu slave v 80. letih, ko je zaslovela s filmom Najlepša žena. Sprva je igrala v italijanskih, nato pa tudi v angleških filmih, znana pa je postala tudi z nastopi v televizijskih oglasih za testenine. Leta 2008 je zasnovala svojo linijo nakita in odprla trgovine v Parizu, Milanu, Rigi, Moskvi in Almatyju v Kazahstanu.