Steven Seagal na obisku sejma orožja v Rusiji oktobra lani. Foto: EPA
Steven Seagal na obisku sejma orožja v Rusiji oktobra lani. Foto: EPA

61-letni igralec in producent, ki se ga spomnimo iz filmov Oblegani, Smrtni udarec in Izhodne rane, je za KNXV TV povedal, da ga mika visoki položaj in da se je o kandidaturi že pogovarjal s samooklicanim "najbolj nepopustljivim šerifom" v Ameriki.

Seagal je svoje ambicije razkril med pogovorom o svoji novi resničnostni seriji "Steven Seagal - Lawman: Maricopa County". Pri seriji, snemani v Arizoni, je združil moči z zgoraj omenjenim šerifom okrožja Maricopa Joejem Arpaiom.
Arpaio, petkrat izvoljeni šerif Maricope, v ZDA velja za skrajno kontroverzno figuro, ki je bil večkrat obtožen zlorabe moči, korupcije, nasilnega uveljavljanja zakonov, uperjenim proti priseljevanju, in rasnega profiliranja.
Šerifov namestnik
Seagal, strokovnjak za borilne veščine, ki ima črni pas v aikidu, je tudi član Arpaiove garde, ki jo sestavlja 3.000 neplačanih civilistov. Poleg tega je bil imenovan za zastopnika šerifovih uradov v južnjaških zveznih državah Nova Mehika, Teksas in Louisiana ter pravi, da si želi povečati nadzor nad mejo.

Seagalove napovedi spletni komentatorji niso sprejeli ravno najbolj odobravajoče. "Kmalu bo odkril, da ne sme lomiti čeljusti senatorjev, ko mu ne bodo dali, kar bo hotel," se tako bere eden izmed komentarjev. Spet drugi pa: "Nasilniški egomanijak."