Steven Seagal naj bi po poročanju ABC-ja med racijo v Lloverovi hiši kričal, da ga res razbesnijo mučitelji živali. Foto: EPA
Steven Seagal naj bi po poročanju ABC-ja med racijo v Lloverovi hiši kričal, da ga res razbesnijo mučitelji živali. Foto: EPA

V eni izmed epizod resničnostne oddaje Steven Seagal: Lawman, ki so jo posneli marca in v kateri se je Seagal postavil v vlogo pomočnika šerifa, je igralec (ob televizijskih kamerah, seveda) vdrl v hišo nekega moškega, saj je sumil, da tam prirejajo nezakonite petelinje boje.

V hišo naj bi, tako trdi oškodovani Jesus Llovera, Seagal vdrl s tankom in se pri tem zaletel v stavbo. Llovera pravi, da je Seagal nato do smrti poškodoval njihovega 11-mesečnega kužka in povozil nekaj petelinov. Seagala naj bi močno razjezilo kruto ravnanje Llovere z živalmi, zato so mu stvari rahlo ušle iz rok.

Zaradi povzročenih duševnih bolečin zdaj Llovera od Seagala zahtevala denarno odškodnino 25.000 dolarjev in pisno opravičilo celotni družini, ki je izgubila ljubljenega družinskega člana. Še 25.000 dolarjev pa z odvetnikom zahtevata od šerifovega urada, ki je sodeloval pri akciji. Ob tem Llovera še trdi, da perjad, ki se je "sprehajala" po njegovi hiši in dvorišču, ni bila namenjena za boje, ampak jih je imel "samo za razstavo".

V uradu šerifa sicer odločno zanikajo, da bi bila med akcijo poškodovana kakšna žival. "Čista izmišljotina. To je navaden kup d****!" se je v pogovoru za TV-mrežo ABC na napoved tožbe ostro odzval pomočnik šerifa David Trombi.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz Seagalove oddaje.