Ganjeni Mariah sta se na odru pridružila mož in sin. Foto: Reuters
Ganjeni Mariah sta se na odru pridružila mož in sin. Foto: Reuters

41-letna pevka je na podelitvi v Washingtonu blestela v obleki kožne barve s črnimi vzorci. Po rojstvu dvojčkov je namreč začela redno telovaditi in paziti na prehrano, tako da je v le pol leta izgubila kar 35 kilogramov. Na podelitvi jo je spremljal mož Nick Cannon in le eden izmed dvojčkov, sin Moroccan.

Mariah je bila nagrade zelo vesela. Pred slovesnostjo je na Twitter zapisala, da je zelo vznemirjena in da ne more verjeti, da je vključena v skupino nagrajencev.

Poleg nje so namreč nagrado podelili še nekaterim pomembnim temnopoltim osebnostim, med drugim legendarnemu ameriškemu glasbeniku Stevieju Wonderju, ki je kljub slepoti pri sedmih letih začel igrati klavir, najbolj znanemu in nadarjenemu temnopoltemu ameriškemu režiserju Spiku Leeju (Malcolm X, Poslednja noč) ter pesnici, igralki, zgodovinarki in aktivistki za človekove pravice Mayi Angelou.

Slednji je nagrado podelila ameriška prva dama Michelle Obama in ob tem občinstvo nagovorila, naj sledijo njenim idejam, ter dodala, da naj pomagajo drug drugemu. Medtem ko je na odru pozirala z nagrajenci, pa so obiskovalci vzklikali: "Radi te imamo, prva dama!"