Legenda džeza in legenda soula bosta skupaj posnela predelave nekaterih svojih uspešnic. Foto: EPA
Legenda džeza in legenda soula bosta skupaj posnela predelave nekaterih svojih uspešnic. Foto: EPA

"Pela bova pesmi, s katerimi je zaslovel on, in pesmi, s katerimi sem zaslovel jaz," je za časnik Wall Street Journal napovedal džezovska legenda Bennett.

Sodelovanje med glasbenikoma naj bi bilo zelo intenzivno, za to naj bi celo najela hišo. Po podatkih založbe Sony je projekt sicer še na stopnji načrtovanja, tako da pesmi za zdaj še ni mogoče slišati, saj še niso posnete.

85-letni Bennett je do zdaj posnel duete s številnimi zvezdniki, kot so Lady Gaga, Mariah Carey, Aretha Franklin in John Mayer, v zadnjem času pa je najbolj odmevalo njegovo sodelovanje z britansko pevko Amy Winehouse, s katero sta tik pred njeno smrtjo posnela skladbo Body and Soul, ki je takoj postala usšpešnica.

Septembra letos je izdal album Duets II, s katerim se je prvič zavihtel na prvo mesto Billboarde lestvice in tako postal najstarejši človek, ki mu je to uspelo (pred njim je to "lovoriko" v rokah držal Bob Dylan, ki se je z albumom Together Through Life uvrstil na sam vrh lestvice leta 2009, ko je bil star 67 let). Bennettov album je sicer nominiran tudi za grammyje.