Po Braziliji je za tri dni odšel še v Čile, kjer ga je presenetilo tudi tamkajšnje hladno vreme. Foto: EPA
Po Braziliji je za tri dni odšel še v Čile, kjer ga je presenetilo tudi tamkajšnje hladno vreme. Foto: EPA

Harry se med svetovnim nogometnim prvenstvom "potika" po Braziliji in Čilu, kjer ga pozdravljajo navdušene množice. Po brazilski dogodivščini je pripotoval še v nekdanjo čilsko prestolnico, mesto Valparaiso, kjer je obiskal eno izmed številnih območij, ki jih je aprila prizadel hud požar.

Med sprehodom med revnimi barakami je Harry opazil, da je v domu 50-letne Coce Perez in njenega sina televizijski signal zelo šibak. "Ustavil se je, nekaj časa gledal, nato pa začel premeščati kable. Uspelo mu je usposobiti televizor ravno še pravi čas, da smo si lahko od začetka ogledali nogometno tekmo med Brazilijo in Čilom. Zdaj lahko vsem povem, da je princ Harry moj osebni popravljavec televizorja," je nasmejana razlagala Coca.

Resničnost v eni izmed vasi, v kateri so ognjeni zublji prizadeli okoli 10.000 ljudi, je sicer še vedno precej kruta, saj prebivalcem še vzpostavljajo dobavo električne energije, nameščajo prenosna stranišča in kanalizacijski sistem. Harry je obiskal domove več ljudi, ki so mu razlagali o svojih vsakodnevnih tegobah, pa tudi gasilsko brigado, ki so jo v Valparaisu ustanovili britanski priseljenci.

Predtem se je v prestolnici Santiago udeležil zabave ob kraljičinem rojstnem dnevu, ki jo je pripravil tamkajšnji britanski veleposlanik. Tudi tam ni mogel brez nogometa, saj je vsem zbranim zaželel, da bi lahko čim dlje navijali za svoje nogometne idole. A kot vemo, je Čile po dramatičnem obračunu po streljanju enajstmetrovk izpadel s turnirja ...

Nekaj utrinkov z njegovega tridnevnega obiska Čila si oglejte v spodnji galeriji.