Letos se je bolj kot o njegovem kuhinju govorilo o njegovih skokih čez plot. Foto: EPA
Letos se je bolj kot o njegovem kuhinju govorilo o njegovih skokih čez plot. Foto: EPA

Če so bile zvezde včasih namenjene le največjim imenom iz sveta filma in glasbe, se danes zdi, da lahko svojo dobi že skoraj vsak. Letos so med drugim zvezde dobili ali pa jih še bodo Jennifer Garner, Peter Jackson, Daniel Radcliffe, Melissa McCarthy, Ken Ehrlich, Julianna Margulies, Amy Poehler, Sofia Vergara in Pitbull.

Prvič v zgodovini (Hollywood Walk of Fame ali hollywoodski Pločnik slavnih so naredili leta 1958) pa je svojo zvezdo dobil tudi kuharski zvezdnik. 50-letni Bobby Flay je za Američane, kar sta za Evropejce Jamie Oliver in Rudolph van Veen.

Kuhar, ki prihaja iz New Yorka, je gostil že številne oddaje, med drugim Bobby Flay pripravlja pojedino (Throwdown With Bobby Flay) in Na žaru! z Bobbyjem Flayem (Grill It! with Bobby Flay). V lasti ima tudi več restavracij v Ameriki, kot gost pa se je pojavil tudi v serijah Law & Order: Special Victims Unit in Entourage ter filmu East Broadway, kjer je sicer večjo vlogo imela njegova nekdanja soproga Stephanie March.

Flay je bil poročen trikrat. Prvič s kuharico Debro Ponzek, drugič z voditeljico Kate Connelly, s katero ima tudi hčerko Sophie, tretjič pa je zvestobo obljubil igralki Stephanie March leta 2005. Po desetih letih zakona sta se razšla tudi s Stephanie, saj naj bi jo kuhar varal s svojo asistentko. Govoricam o varanju se ni mogel izogniti niti na slovesnosti ob podelitvi zvezde na Pločniku slavnih, ko so neznanci z letalom preletavali Hollywood, na njem pa je bil pripet napis "prevarant".