Voditeljica Ellen DeGeneres je prišla čestitat prijatelju. Foto: EPA
Voditeljica Ellen DeGeneres je prišla čestitat prijatelju. Foto: EPA

41-letni pevec in producent se je med najbolj poznane glasbenike prebil že lani s skladbama Blurred Lines (v sodelovanju z Robinom Thickom) in Get Lucky (v sodelovanju z Daft Punk), piko na i pa je postavil s skladbo Happy, ki je osvojila ves svet.

Ti uspehi so mu prinesli tudi mesto na Pločniku slavnih v središču Hollywooda. Odkritja 2537. zvezde se je udeležil z dobro prijateljico Ellen DeGeneres in družino. Spremljala sta ga žena Helen Lasichanh in sin Rocket.

Ustvarja uspešnice za druge
Williams je glasbeno pot začel na začetku 90. let skupaj s kolegom Chadom Hugom. Pod imenom The Neptunes sta ustvarila številne uspešnice za glasbenike hiphopa in R'n'B-ja, pozneje tudi za poppevce (za Britney Spears sta na primer napisala skladbo I'm a Slave 4 U, za Nellyja pa uspešnico Hot in Herre). Hkrati sta delovala v skupini N.E.R.D., prvi samostojni album pa je Pharell izdal šele leta 2006. Na njem je sodeloval z glasbeniki, kot so Kanye West, Jay-Z, Nelly, Slim Thug, Snoop Dogg in Gwen Stefani.

Producent je prejel že sedem grammyjev (kot producent in pevec), njegova velika uspešnica Happy pa je bila letos nominirana za oskarja (posneta je bila za risanko Jaz, baraba 2). Kipca Williams ni prejel, je pa zato skladba obnorela svet - pojavili so se posnetki iz različnih mest, na katerih so številni plesni navdušenci po ulicah plesali ob zvokih vesele pesmi. Svoj posnetek je na spletu objavila tudi skupina šestih mladih Irancev, zaradi česar so jih na sodišču obsodili na 91 udarcev z bičem in šest mesecev za zapahi. Več lahko preberete tukaj.