Zvezo s Carryjem je Whitova opisala kot
Zvezo s Carryjem je Whitova opisala kot "vlak smrti". Foto: Reuters

"Tri dni sploh nisem mogla dojeti, da te ni več tukaj. Lahko grem naprej z zlomljenim srcem in ga skušam zaceliti. To bi lahko storila, a tokrat preprosto nimam več volje. Žal mi je, da si mislil, da ti ne stojim ob strani. Trudila sem se ti dati najboljši del sebe," je v pismu, naslovljenem na Carreyja, zapisala Whitova. 30-letnica, ki je samomor naredila s pomočjo tablet, predpisanih na recept, se je v pismu dotaknila tudi pogreba: "O pogrebih ne vem nič, ti si moja družina, kakor koli se boš odločil, bo v redu."

Carreyja je v pismu, pod katerega se je podpisala z Dewdrop (kapljica rose), tako naj bi jo ljubkovalno klical igralec, še prosila, naj ji odpusti.

Nagnjena k obdobjem globoke potrtosti
53-letni Carrey in Whitova, ki jo je služba iz Irske zvabila čez lužo, sta se spoznala med snemanjem filma leta 2012, kjer je Whitova delala kot maskerka. Kmalu sta postala par, v letih, ki so sledila, pa sta se večkrat razšla in znova pobotala. A lani je Carrey zvezo dokončno prekinil, kar je Whitovo popolnoma strlo. Prijatelj Whitove Dennis Bradshaw je po poročanju portala People povedal, da je bila 30-letnica vesela in srečna, a vseeno nagnjena k obdobjem globoke potrtosti. Razmerje s Carreyjem pa mu je opisala kot "vlak smrti".

Obdukcija je pokazala, da je Whitova umrla zaradi mešanice beta blokatorjev, uspaval in protibolečinskih zdravil. Brskanje po preteklosti Whitove pa je razkrilo, da je 30-letnica pred leti prav tako zaradi razhoda s partnerjem že skušala narediti samomor.