Iz sveta znanih
Ronaldo vse obtožbe ostro zavrača. Foto: Reuters
Ronaldovi pokrovitelji so zaskrbljeni nad obtožbami. Foto: Reuters

Dodaj v

Ronaldovi pokrovitelji "zaskrbljeni" zaradi obtožb posilstva

Juventus ostaja nogometašu ob strani
5. oktober 2018 ob 08:41
Los Angeles - MMC RTV SLO

Kljub temu, da portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronald ostro zavrača obtožbe posilstva, pa njegovi pokrovitelji zadevo, kot kaže, jemljejo zelo resno.

Ameriški proizvajalec športne opreme Nike je tako sporočil, da so "globoko zaskrbljeni" zaradi obtožb. "Globoko smo zaskrbljeni zaradi alarmantnih obtožb in bomo še naprej pozorno spremljali situacijo," je dejal ameriški velikan, ki ima z Ronaldom sklenjeno kar milijardo dolarjev vredno pogodbo.

Podobne izjave je podal še en Ronaldov pokrovitelj, razvijalec videoiger EA Sports. "Videli smo skrb vzbujajoče poročilo, ki nadrobno navaja vse obtožbe proti Cristianu Ronaldu. Situacijo pozorno spremljamo, saj pričakujemo, da se bodo športniki, ki so naši obrazi in ambasadorji, vedli v skladu z vrednotami EA-ja," so sporočili.

33-letnega Ronalda je 34-letna Američanka Kathryn Mayorga, nekdanja učiteljica, obtožila, da jo je leta 2009 v neki lasvegaški hotelski sobi posilil. Mayorgova je sicer posilstvo prijavila policiji že takoj po domnevnem dogodku, nato pa se z Ronaldom leto dni pozneje zunajsodno pogodila.

V zameno za 325.000 dolarjev je privolila, da z obtožbami ne gre v javnost, njeni odvetniki pa zdaj dogovor izpodbijajo, češ da takrat zaradi posledic napada Mayorgova ni bila opravilno sposobna sklepati tak dogovor.

Da je po devetih letih javno spregovorila, jo je navdihnilo gibanje proti spolnim zlorabam #MeToo. "Gibanje MeToo in ženske, ki so se oglasile in razkrile, da so bile spolno napadene, so Kathryn močno opogumili," je sporočil njen odvetnik Leslie Stovall.

Nemški časopis Der Spiegel, ki je prejšnji teden prvi poročal o dogodku, trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke, lasvegaška policija pa je ta teden preiskavo znova odprla.

Ronaldo: "Lažna novica"
Ronaldo očitano dejanje ostro zanika, obtožbo pa označuje za "lažno novico".

"Odločno zavračam obtožbe, ki letijo proti meni. Posilstvo je nagnusen zločin, ki je v nasprotju z vsem, kar jaz sem in v kar verjamem. Kljub želji, da si operem ime, pa ne želim biti del medijskega spektakla, ki ga ustvarjajo ljudje, ki se želijo samopromovirati. Moja vest je čista in popolnoma miren pričakujem izide te preiskave," je tvitnil v sredo.

Na nogometaševo stran se je postavil tudi njegov delodajalec, italijanski klub Juventus. "Cristiano Ronaldo je v zadnjih mesecih pokazal svojo izjemno profesionalnost in predanost, ki ju cenimo vsi pri Juventusu," so zapisali v izjavi za javnost.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Radenm
# 05.10.2018 ob 08:43
No, ne mi o vrednotah EA-ja... To podjetje nima nobene.
VanDame
# 05.10.2018 ob 08:53
Vrednota EA-ja je v prvi vrsti kako čimbolj olupiti rajo.
bilzerian
# 05.10.2018 ob 08:57
jaz ga ne maram, mi gre na živce, ampak tole posilstvo.....

ne vem no.

dekle gre z njim v sobo, gre z njim v kad, naslednji dan pa ugotovi, da jo je posilil??

kaj pa je mislila, da bo delala v sobi?
da ji bo pokazal znamke?
da bosta igrala šah?

to je enako, kot oni mulo, ki se je naokrog hvalil, kako je naskočil Alicio argento, nekaj mesecev kasneje pa je ugotovil, da ga je posilila.....
overload
# 05.10.2018 ob 09:09
Punca je iskala sex (namreč kaj po milim nebom je drugače šla v njegovo sobo), potem pa se cez 10 let odlocila, da lahko potegne nekaj denarja in ga toži...
SpicyWeiner
# 05.10.2018 ob 09:17
Podobne izjave je podal še en Ronaldov pokrovitelj, razvijalec videoiger EA Sports. "Videli smo zaskrbljujoče poročilo, ki nadrobno navaja vse obtožbe proti Cristianu Ronaldu. Situacijo tesno spremljamo, saj pričakujemo, da se bodo športniki, ki so naši obrazi in ambasadorji, vedli v skladu z vrednostami EA-ja," so sporočili.

Še dobro, da EA ni v nobeni kazenski preiskavi glede prodaje in omogočanja igranja iger na srečo mladoletnim osebam

https://www.telegraph.co.uk/gaming/news/
ea-faces-prosecution-belgium-fifa-19-loot-boxes/

res imajo prave vrednote ja
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 10:10
"Zakaj bi nekomu dal 300 jurjev, če mu nisi storil nič slabega in je tvoja vest čista?"

To sem se jaz tudi spraševal na začetku in je zato po mojem bil avtomatsko kriv. Ampak če malo pretehtaš več razlag. Ronaldo je nogometaš in ena največjih marketinških oseb. Potem ga nekdo obsodi posilstva, ki ga recimo ni bilo (govorim kak da on sedaj ni kriv). Ok, če nisi nič storil, se tudi nimaš bati zapora. Ampak bi že sama obtožba in sodni proces povzročila padec njegove priljubljenosti in vrednosti v svetu. In to velike. Pa si potem misliš. Ok, da zadeva ne pride v javnost, raje dam tistih 300k, ki jih itak zaslužim v dveh dneh in imam mir. Četudi ni bilo ničesar. Glavno, da imam mir. Teh 300k me boli veliko manj kot pa tisti milijoni, ki bi jih izgubil, če bi prišlo do procesa...
OTC
# 05.10.2018 ob 09:15
Zaradi mene naj ga toži in mu spipa še kak mio. Ma vse te metoo ženske delajo krivico tistim, ki so dejansko posiljene, ker so dosegle to, da se ob vsaki novici o posilstvu še samo namrdnem.
aljaz26
# 05.10.2018 ob 09:31
Haha, vrednote EA. Nočem živeti v takšnem svetu.
copcop
# 05.10.2018 ob 09:33
Gotof je.

p.s.
Vidim, da nekateri ne ločite med seksom in posilstvom, saj se vam zdi nemogoče, da bi moški posilil žensko, če je odšla z njim v posteljo.

S svojo partnerko delate v postelji kar želite in jo nič ne vprašate?
ElTorro
# 05.10.2018 ob 09:17
Ta je pa bosa....ob podpisu pogodbe ni bila opravilno sposobna zaradi posledic posilstva.

In to sedem mesecev po domnevnem posilstvu, ob prisotnosti svojega odvetnika.
Bokisan
# 05.10.2018 ob 09:38
300 jurčkov hitro zapraviš, mora gospa še nekaj za penzijo zaslužiti. Se je kdo vprašal zakaj je nekdanja učiteljica, zato, ker je od "posilstva" naprej živela na veliki nogi.
Conchis
# 05.10.2018 ob 09:33
No, no, nekaj spodobnosti je vseeno lepo pokazati. Seveda je Ronaldo nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže in seveda je veliko meglenih primerov, ampak tako kot Ronaldo, si do konca sodbe obsodb ne zasluži niti ta ženska. Dejansko nista bila v njegovi sobi temveč so bili z družbo v ogromnem kompleksu, onje ueltel za njo v garderobo, kjer naj bi jo na silo prisilil v odnos, pa ne tisti "klasični". Ker je punca šla na policijo in v bolnico, je Penaldo po mojem mnenju najverjetneje pečen, sicer tudi ne bi nakzaoval takrat denarja. Zdaj, ko je primer odprt, se ne moreta več pogodit, seveda bo ženska verjetno izdala knigo in dobila mastne denarje za intervjuje itd., mediji bodo pa počasi a zansljivo skurili Ronalda na moralizatorski grmadi. Napoveduje se grenak konec kariere in hud udarec za znamko. Škoda, ki jo sam vidim, je predvsem to, da bo sedaj pogosto viden kot žrtev, čeprav gre za po mojem mnenjuizredno škodljivo javno figuro, ki s svojim egocentrizmom daje zelo slab zgled mladim.
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 09:29
"V zameno za 325.000 dolarjev je pristala, da z obtožbami ne gre v javnost, njeni odvetniki pa zdaj dogovor izpodbijajo, češ da takrat zaradi posledic napada Mayorgova ni bila opravilno sposobna sklepati takšnega dogovora. "

Jah, pohlep je huda stvar... To je tudi en izmed vzrokov, zakaj mi je ta #metoo kar nekaj. Pa ne pravim, da se posilstva ne dogajajo. Vsi vemo, da so recimo umetniki in ljudje z velikim egom, kot je recimo Ronaldo, svoja sorta ljudi. Dodatno je zadeva seveda zanimiva dandanes, če imaš keš. Zato sem kar srečen, da sem bolj revne sorte in mi keš ne pomeni ničesar. Če so ti domnevni posiljevalci res kaj storili, bo ugotavljalo sodišče. Če mu bo krivda dokazana, bo šel v zapor. Zasluženo. Ampak: Če se v tem Hollywoodu kaj zgodi oz. dogaja, ni važno dati takoj prijavo na policijo ali pa v primeru raznih igralk, ki so bile zlorabljene ali se vsaj počutile zlorabljeno, vsaj pustiti zadevo in poskusiti v kakem drugem filmu pri kakem drugem projektu ali režiserju. Ne, glavno je zaslužiti, postati slaven, potem se pa 10 let kasneje jokati. Enako ta. Bila je pohlepna in je zadevo dala pod preprogo za lep denar (za njo gledano seveda. Za CR7 je to drobiž, ki ga zasluži v 3 dneh, gledano samo plačo, ki jo ima v klubu), sedaj se pa izgovarja na neprištevnost in podobne stvari. Pohlep, pohlep, pohlep. Ni kazensko obravnavan, je pa zame moralno sporna zadeva...
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 09:50
"Vidim, da nekateri ne ločite med seksom in posilstvom, saj se vam zdi nemogoče, da bi moški posilil žensko, če je odšla z njim v posteljo."

To je seveda totalno res. Če nekdo privoli v seks, še ne pomeni, da lahko z njim počneš kar hočeš. To je definitivno in s tem se več kot strinjam. Če ženska noče analno, ti kot predstavnik močnejšega spola na silo daš svoje premoženje v njen anus, je to zame spolna zloraba in kaznivo dejanje. Ampak problem je to dokazati. Je praktično nemogoče. Še posebej, če drugi ljudje in kamere kažejo, da gresta oba prostovoljno v sobo. Tak pač je. Je zadeva na žalost krivična, če se ti res zgodi. Ampak je prav, da imamo tak sodni sistem. Ker drugače bi te lahko obsodili brez kakršnegakoli dokaza ali indica če bi nekdo samo rekel "oni mi je naredil to pa to pa to."

Se pa ta primer začne že pri plesanju v klubu. Ona govori, kak je CR7 skoraj grobo pristopil do nje in ji rekel, da naj gre z njim. Potem pa video, kjer se vidi, da po domače povedano flirtata in da je veliko stvari šlo na njeno pobudo. Že prva laž. Taka zadeva pri meni tako izgubi kredibilnost. Ne pravim, da se res ni nič zgodilo. Ampak če te ujamejo na laži v prvem stavku, kaj ti naj verjamejo drugega, tretjega, četrtega?
ElTorro
# 05.10.2018 ob 09:22
Imam pa eno iskreno vprašanje za feministke, ko se bodo oglasile:
Kaj bi lahko bil razlog, da gre ženska na policijo prijavit posilstvo, pri tem pa noče povedati kje se je zgodilo in noče opisati osumljenca (oziroma v tem primeru povedati njegove točne indentitete, ker ji je seveda bila znana)?

Ker edini razlog, ki mi pride na misel je ta, da imaš v roki policijski zapisnik, s katerim lahko potem izsiljuješ, in si pustiš odprte opcije - se boš dogovorila za neko denarno poravnavo, ali pa nekoč kasneje policiji povedala vse potrebno, da začnejo z dejansko preiskavo.
PONOS
# 05.10.2018 ob 09:43
Najbolj sumljiv je prav Nike.Miliardno pogodbo sedaj očitno ne nese toliko kot so hoteli ali pa želijo po domače nategnit CR pa podtikanja in diskreditacija da lahko zaključijo pogodbo predčasno podobno EA sports..."Its in a game,"Korpofašisti.
DLeagueStar
# 05.10.2018 ob 09:06
Kje eni zivite...to se bo koncalo tako kot vsi taki primeri- Cristiano bo gospodicni nakazal se kaksen miljoncek ali dva in cez eno leto bo stvar pozabljena.
gr82
# 05.10.2018 ob 10:01
Zakaj bi nekomu dal 300 jurjev, če mu nisi storil nič slabega in je tvoja vest čista?
PONOS
# 05.10.2018 ob 09:56
Mimogrede vsa nezakonita prisluškovanja in vohunjenja kinjih je odkril Snowden služijo80% za take zadeve.Izsiljevanja,podtikanja in diskreditacija tistih katete korpofašisti ne potrebujejo več ali so jim v napoto....
Kdor ne verjame naj si ogleda diskreditacijo pomembnih ljudi v preteklosti pa bo verjel.
Acta Sanctorum
# 05.10.2018 ob 09:12
Še ena v vrsti smešnih obtožb. Odvetniki to seveda s pridom izkoriščajo za zaslužek, zgodilo pa se bo, oz se že, da tem ženskam noben več ne bo verjel.
Ko preberem šla sem z njim v sobo, tam sva šla v kad itd.. to ne more več bit posilstvo. Ona se mu je ponujala, ko je dobila kar je iskala se je pa odločila, da bo nekaj zaslužila, saj je vendar Ronaldo.
Vprašal bi te ženske gibanja Meetoo, kako bi se one počutile, če bi jim nekdo, ki bi ga spoznale v nočnem klubu ponudil 5000 evrov, one bi seveda dar sprejele, drugi dan pa bi se ta človek počutil okradenega in jih prijavil za krajo.
V primeru teh "lahkih" žensk je še huje. Ne obtožijo jih kraje, ampak najnizkotnejšega zločina nad nasprotnim spolom! Sprevržno do amena!
el CARTEL
# 05.10.2018 ob 10:46
zadnjič sem slišal za izraz "mikro-agresija" - vsako dejanje, ki je za "prejemnika" nelagodno, ne glede na anmen izvršitelja dejanja

hodiš po cesti in pogledaš žensko; njej pogled ni všeč in se počuti nelagodno. "mikro-agresija".
označen si za agresivneža, ne glede ali so tvoji nameni bili agresivni ali ne, ne glede ali si pri sebi razmišljal o tem kako je privlačna, ali se ti je zdela podobna nekomu, ali pa si posiljevalec, ki je imel plane.

če prejemniku ni všeč to, te lahko zmerja.

pač, ZDA je bolana družba.

ne glede na zgornji primer, on-topic moram še enkrat poudariti, če se izkažee, da ronaldo posiljuje lovače, je prav, da gre v zapor. ni pa prav, da lovače dobijo nagrado za to, da so se nastavljale. torej nič odškodnin za lovače, če je šla zavestno z njim v sobo.
Bonsaj
# 05.10.2018 ob 10:30
dekle gre z njim v sobo, gre z njim v kad, naslednji dan pa ugotovi, da jo je posilil??

kaj pa je mislila, da bo delala v sobi?
da ji bo pokazal znamke?
da bosta igrala šah?


Mogoče je pač pričakovala bolj nežen seks ane. Če jo gre tip grobo nabijat pa ona reče ne, potem je stvar jasna, če ji seveda lahko verjamemo. Kako naj ženska ve, da je tip v postelji psihopat?
Skratka ženska je šla z njim v sobo, pričakovala romanco oz. "normalen" seks, on pa je menda navalil nanjo ter si jo grobo vzel kljub njenemu zavračanju. Jaz temu pravim posilstvo, če je do tega seveda res prišlo.
PONOS
# 05.10.2018 ob 09:58
Zato ne čudijo da zadnje čase prihajajo na dan stvari ki so se zgodile leta,dekado nazaj tega bo vedno več.
PONOS
# 05.10.2018 ob 09:35
No tukaj logike res zmanjka...
Kot da bi Ronaldo potreboval posilstvo..poln je kot lešnik.
Grd ni.Kupi si kar hoče.Za 325.000€Si lahko najame 100 lahkih lepih in dela kar želi.
Očitno se mu nekdo maščuje...CIA posla.
Jonson
# 05.10.2018 ob 16:10
Se strinjam z Olivo. Tudi, če gre ženska s tabo v tvojo hotelsko sobo, to še ne pomeni, da je postala tvoja last in lahko z njo delaš karkoli hočeš.
balena
# 05.10.2018 ob 13:19
1. to ni bila njegova partnerka, ampak lovača, in takih žensk se ne spoštuje, ne skrbiš kaj si mislijo, ne zanimajo te njene vrednote, tam je izključno zaradi (predvsem tvojega) užitka. pač je prostitutka, ki veliko kasneje in veliko bolj masno zaračuna svojo storitev, če ji namera uspe. če ne pa se lahko le pohvali kolegicam
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Upam, da je to samo trolanje, ker če res tako misliš, bog se te usmili.
oliva
# 05.10.2018 ob 11:11
Meni da je bila posiljena? :)
Kdo pa je bolj kompetenten za mnenje o tem, mmc forumaši ali udeleženec?

Če pa bi bil v igri temnolasi Ahmed, pa bi tle brali drugačne komentarje, ali se tega zavedate? :)

Tud 'kurbe' ne smeš analno ali kakorkoli, česar noče.
oliva
# 05.10.2018 ob 10:51
"300 jurjov se da hitro zapravit."

Najprej jih moraš dobit, da jih lahko zapravljaš.
In če ima 'izsiljevalec' 'adut', jih tudi dobi. Največkrat.
Brez podlage v realijah ni nihče tako nor, da bi za laži dajal kakršenkoli keš.
Daš za odvetnika in jo stožiš do gat, kaj se pa to pravi, lažnivo obtoževat.
Mohor
# 05.10.2018 ob 13:28
oliva
# 05.10.2018 ob 11:04
Ne gre za feminizem.
Gre za izvajanje (pri)sile.
Tud če bi tipčka posilil, bi bilo enako.
Pa naj bi slednji (hipotetični) bil še tako patetičen, lovaški itd.
balena
# 05.10.2018 ob 14:01
balena @ o lovačah imam slabše mnenje kot o prostitutkah. prostitutke so sicer moralno dno družbe (še bolj pa moški, ki jih plačujejo), ampak so pa iskrene že od začetka in se trudijo pač brez resnega dela zaslužiti nekaj denarja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žel, zgleda da ne trolaš.
oliva
# 05.10.2018 ob 11:18
Mami, duhovnik se me je neprimerno dotikal (prijemal me je za ... itd. in NI mi bilo prijetno, grozno mi je bilo).
Ampak ali te je bolelo, te je udaril, tepel itd.?
Ne, to ne, ampak...
Pol pa ni nič, jutri greš k njemu lepo.
oliva
# 05.10.2018 ob 11:13
Otročje: 'fizično držal'.

Močnejši, avtoritativnejši itd. uporabi moč lahko drugače, ne nujno da ga fizično tišči.
Ali recimo župnik fizično drži na silo otrokovo glavo, ko izvaja zlorabo?
Neumno relativiziranje in vadenje na 'vejice'. ;)
oliva
# 05.10.2018 ob 10:54
@Conchis, glas razuma.

In @Bonsaj - aleluja za mal refleksije. :)
Bethtempet3
# 05.10.2018 ob 10:42
govori se da bi naj pod tušem posilil tudi benzemaja
el CARTEL
# 05.10.2018 ob 10:40
S svojo partnerko delate v postelji kar želite in jo nič ne vprašate?

1. to ni bila njegova partnerka, ampak lovača, in takih žensk se ne spoštuje, ne skrbiš kaj si mislijo, ne zanimajo te njene vrednote, tam je izključno zaradi (predvsem tvojega) užitka. pač je prostitutka, ki veliko kasneje in veliko bolj masno zaračuna svojo storitev, če ji namera uspe. če ne pa se lahko le pohvali kolegicam

2. posledično je ne sprašuješ kaj ji je všeč in kake poze ima rada. lahko jo, ni pa treba.

3. dokler jo ne posiljuješ (torej z uporabo fizične sile držiš) to pač ni posilstvo

danes v ZDA je skoraj vse posilstvo, dovolj je, da se ženska "čuti posiljeno".
kaj pa NAMERA posilstva? tega očitno ni.

namreč, posiljevalcu se bi morala dokazati namera in dejanje posilstva, ne pa le subjektiven občutek ženske.
s tem se sodni sistem preveša iz odgovornosti za namero in dejanje k odgovornosti za vzbujanje nelagonih občutkov pri drugi osebi (in dokler dejanja ne storiš, ne moreš vedeti, kak občutek pusti to na drugi osebi).

seveda to ne velja za dejanska posilstva, taj je tudi namera in dejanje posilstva izpolnjeno. pri teh subjektivnih "posilstvih" pa je le ena stran pač užaljena zaradi nečesa.
ni čudno, da se to dogaja v ZDa, kjer družba temelji na užaljenosti
oliva
# 05.10.2018 ob 11:16
Eni imate tako 'logiko', da če gre z njim, je to to, lohk počne z njo, kar mu paše.
Eni pa imamo tako, da če si plačal, si kriv.
oliva
# 05.10.2018 ob 11:05
@vslivnje, v temle kontekstu (tvojem):
"Človek že 25 let gara kot nor, prišel je na ta nivo. Vsak evro, ki ga je zaslužil, je zaslužil zaradi sebe, svojih odločitev, svojih sposobnosti. ..."
Jože Gorišek
# 05.10.2018 ob 10:25
Tudi če je vse to res, je ta ameriška golddiggerka s podpisom zunajsodne poravnave in sprejetja denarja, Ronalda odvezala od vsake odgovornosti.
justinijan
# 05.10.2018 ob 09:42
Nekd. leta 2009, hahaha.
štajerc64
# 05.10.2018 ob 09:03
A se še kdo čudi zakaj je z umetno oploditvijo dobil prvega otroka?
Mu je ta dala za mislit.
alex1970
# 06.10.2018 ob 14:49
Problem tega primera in #MeToo gibanja je, da so si mediji in gibanje vzeli pravico, da sodijo o krivdi, še preden je ta dokazana. In kaj je rezultat? Kaos in izguba kredibilnosti #MeToo gibanja. Pa histerija na socialnih omrežjih. Več primerov je že, ki pa medijsko potihnejo, ko so se obtožbe gibanja izkazale za napačne, ljudje pa so izgubljali službe in bili na sramotilnem stebru. Ali res verjamete, da so obtožbe vedno resnične, da jih nihče ne zlorabi? V svetu bogatih in v svetu politike je pa res priročno, da samo rečeš »posilstvo« pa se nasprotnika že umakne. Kaos odločanja o pravici pred sodišči je pot v slepo ulico. Kaj je bilo res in kaj ne, bomo težko ugotovili. Je pa zelo zgovoren minuto in pol dolg video, ki je dostopen od petka povsod na internetu: https://www.dailymail.co.uk/video/news/v
ideo-1775272/Video-Cristiano-Ronaldo-dances-intimately-rape-accuser-Kathryn-Mayorga-Las-Vegas-nightclub.html Ne gre le za nekaj slik, temveč nazorno obnašanje Kathryn Mayorga, ki Ronalda samoiniciativno boža, objema, pleše proti njemu tako, da z zadnjico drgne po njegovem mednožju. Znaki zapeljevanja in odhod v hotelsko sobo je logična izbira, če želiš seksati. Kathryn je nedvomno vsaj dvomljivega značaja. Upam, da padejo delnice EA. Naj se na sodišču pokaže kaj in kako, potem pa naj sledi kazen, če so obtožne resnične. V vsakem primeru pa je to primer, ko se spet zganja histerija, ko se verjame zgolj »domnevni žrtvi«, vsak zagovor pa je že v naprej deležen obsojanja.
janroz
# 05.10.2018 ob 12:39
Te stvari niso smešne. Malo pobrskajte po spominu, kje ste bili, s kom in kaj ste počeli. Lahko vas kaj hitro doleti kaka obtožba? Problemi so, ker imamo kar na enkrat ogromno žrtev, ki so molčale? To bi razumel, če bi se v zadnjih letih na tem področju stvari drastično spremenile, pa se niso in tu se človek vpraša, zakaj šele sedaj? Vsak primer je treba obravnavati z vso resnostjo vendar pa je problem, ker te zgodbe hitro potihnejo (denar ...) in nikoli ne pridemo do pravih rezultatov. Zavedati se moramo tudi tega, da je že sama obtožba lahko za nekoga pogubna ne glede na to, da se kasneje izkaže, da je bilo vse skupaj napihnjeno. Ne pozabimo, da je Ronaldo s prestopom v Juventus s seboj odnesel ogromno denarja, ki se bo stekal na račun Juventusa in ne Reala. Celotna ekipa Reala ni prodala toliko dresov in vsega kar je povezano z Ronaldom, kot on in to je bistvo vsega problema.
su
# 05.10.2018 ob 12:16
Spet polno (potencialnih) posiljevalcev med komentatorji.
oliva
# 05.10.2018 ob 11:14
"Ali pa nazaj v delat nacionalno preverjanje znanja ali maturo z razumevanja tekstov..."

Dober pisec je najbolj tisti, ki zna razumljivo razložiti nekaj (snov ali mnenje) tudi najbolj butastim. ;)
Bivši uporabnik
# 05.10.2018 ob 11:02
"Armstrong pa je imel raka.
Je pa tudi goljufal itd. To ni povezano in da je garal in imel raka, ne negira goljufij."

In v kakšnem kontekstu mi sedaj to razlagaš? Jaz govorim, zakaj CR7 reagira tako kot reagira na obtožbo posilstva (sem ekstra napisal, da govorim za primer, da je stvar izmišljena), ti pa na danprideš z Armstrongom in rakon in goljufanjem. Jaz sem eksplicitno napisal, da govorim za primer, da Ronaldo ni storil posilstva. Sedaj pa še enkrat preberi, kaj sem napisal. Ali pa nazaj v delat nacionalno preverjanje znanja ali maturo z razumevanja tekstov...
oliva
# 05.10.2018 ob 10:58
@vslivnje, Armstrong pa je imel raka.
Je pa tudi goljufal itd. To ni povezano in da je garal in imel raka, ne negira goljufij.
Beastman
# 05.10.2018 ob 10:44
300 jurjov se da hitro zapravit.
gr82
# 05.10.2018 ob 10:23
Slabo razmišljanje vslivnje... zelo slabo. Daš 300 jurjev pa imaš mir? A ga ima? Torej slabo oziroma butasto ter brezjajčno razmišljanje. Zakaj pa se ni boril za edino pravo vrednoto - pravico, če je res nedolžen?!? Pa bi navalil s kontra tožbo zaradi krivih obtožb. Aja ne... ker potem bi pa svoj bolani ego in kariero postavil pod vprašaj. Pač je dal prednost svojim prioritetam... napačnim očitno.
Sicer pa kaj sploh ti multimiljarderji razmišljajo... da se bojo neke sponzoruše zaljubile v njih al s kakšnim razlogom se vrtijo okrog njih?!? Jim je izziv sponzorušo v posteljo peljat, ker s tem potešijo svoj ego? Ne bi bilo enostavneje obiskat prostitutko pa si "uradno" opravil svoje?
oziris.va
# 05.10.2018 ob 10:01
Ko izgubljaš sponzorje, je prvi znak za ... adijo!
Kazalo