Iz sveta znanih
Rose McGowan je na samem čelu gibanja proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu. Foto: Reuters
Rose McGowan s soigralkama iz serije Čarovnice (1998-2006) Holly Marie Combs (levo) in Alysso Milano (desno). Foto: IMDB
Rose McGowan je bila med letoma 1998 in 2001 v zvezi z rockerjem Marilynom Mansonom. Foto: Reuters
Meryl Streep je Harveyja Weinsteina nekoč označila za "Boga". Foto: AP

Dodaj v

Rose McGowan nad "hinavsko" Meryl Streep in ženske, ki ostajajo tiho

Vojna proti Weinsteinu in preostalim hollywoodskim predatorjem
17. december 2017 ob 18:17
Los Angeles - MMC RTV SLO

Rose McGowan, ki je na čelu boja proti spolnemu nadlegovanju v Hollywoodu, ni nič kaj navdušena nad odločitvijo svojih kolegic, da bodo na prihajajoči podelitvi zlatih globusov v znak protesta proti spolnemu nasilju nosile črno.

Poleg Streepove, 68-letne hollywoodske veteranke, nominirane za vlogo v Spielbergovem filmu The Post, sta črno toaleto med drugim napovedali Jessica Chastain in Emma Stone.

"Igralke kot Meryl Streep, ki so rade volje delale za Prašičjo pošast, bodo v znak tihega protesta na globusih nosile črnino. VAŠA TIŠINA JE težava," je tvitnila McGowanova. "Ne da bi trenile z očesom, boste prevzele svojo lažno nagrado in ne boste prispevale k nobeni pravi spremembi. Preziram vašo hinavščino. Morda bi morale vse nositi Marcheso."

McGowanova ima z oznako "Prašičja pošast" v mislih Harveyja Weinsteina, ki ga je 44-letna zvezdnica serije Čarovnice ter filmov Planet terorja in Smrtno varen obtožila sistematičnega spolnega nadlegovanja in nasilja. Njeno razkritje v New York Timesu je v dobri meri prispevalo k strmoglavljenju producentskega velikana, včasih najvplivnejšega moža v Hollywoodu.

McGowanova je pozneje razkrila še, da je Weinstein ni samo nadlegoval, ampak dejansko posilil, ko je bila stara 23 let, a se je z njim zunajsodno pogodila za odpravnino.

Marchesa, o kateri govori McGowanova, pa je modna znamka v lasti Georgine Chapman (41), zdaj že odtujene Weinsteinove žene, ki je po oktobrskem razkritju obsega Weinsteinovih zlorab 65-letnega moža zapustila. McGowanova je prav zaradi Chapmanove ta teden na Twitterju ostro napadla svojo kolegico in soigralko iz Čarovnic Alysso Milano, ker da ni razdrla prijateljstva z britansko oblikovalko. "Ob tebi mi gre na bruhanje," je tvitnila ob povezavi na članek, da Milanova ostaja v oporo Chapmanovi.

Streepova: Nismo vsi vedeli
Streepova je z Weinsteinom dolga leta sodelovala in z njim posnela filme, kot sta August: Okrožje Osage in Železna lady, ki ji je prinesel tretjega oskarja. Po razkritju spolnih afer je Weinsteina obsodila in zagotovila, da ni vedela za njegovo početje - čeprav je to veljalo za nekakšno ne tako zelo dobro varovano javno skrivnost.

"Sramotna novica o Harveyju Weinsteinu je ogorčila tiste med nami, katerih delo je promoviral in nas podpiral. Neustrašne ženske, ki so povzdignile svoj glas in razkrile te zlorabe, so naše junakinje," je povedala takrat.

"Ena stvar pa mora biti jasna - nismo vsi vedeli. Harvey je goreče podpiral naše delo, do mene in številnih drugih, s katerimi je delal, pa je bil zahteven, a spoštljiv. Nisem vedela za to početje, nisem vedela za njegove poravnave z igralkami in kolegicami. Nisem vedela za sestanke v njegovi hotelski sobi, v njegovi kopalnici in za druga neprimerna dejanja."

Uničeval kariere
Odkar sta New York Times in The New Yorker oktobra objavila podrobni članek o Weinsteinu, je producenta več kot 50 žensk obtožilo spolnega nadlegovanja in napadov. Nekatere, ki so ga zavrnile, kot je Salma Hayek, je prisilil v snemanje nepotrebnih spolnih prizorov, drugim, kot sta Mira Sorvino in Ashley Judd, je bolj ali manj uničil kariere.

Kot je ta teden razkril režiser Peter Jackson, je imel obe igralki v ožjem izboru za vloge v Gospodarju prstanov, a ga je Weinstein prepričal, da sta "na snemanju nočni mori".

Če ima McGowanova s svojo kampanjo veliko gorečih privrženk, zbranih pod oznako "Rosina vojska", pa nekateri menijo, da s svojimi žolčnimi, pogosto radikalnimi tviti in napadi na nič krive kolegice, kot je Milanova, tudi tvega, da si številne podpornike odtuji in s tem razvrednoti ves trud.

Nekateri kritiki pa so jo ob zadnjem napadu na Streepovo spomnili, da je tudi sama molčala, ko je pred 20 leti raje sprejela Weinsteinovo odpravnino, kot pa da bi se javno oglasila proti njemu in se borila na sodišču.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
cene vols
# 17.12.2017 ob 18:50
Nekateri kritiki pa so jo ob zadnjem napadu na Streepovo spomnili, da je tudi sama molčala, ko je pred 20 leti raje sprejela Weinsteinovo odpravnino, kot pa, da bi se javno oglasila proti njemu in se borila na sodišču.

Evo, vse povedano.
neutrino
# 17.12.2017 ob 18:51
Ta je pa že čisto na nivoju "če nisi z nami, si proti nam". S takšnim ekstremističnim pristopom, si bo samo nakopala nepotrebne sovražnike. Drugače pa lepa prva slika - pove veliko o njeni retoriki in pristopu ;)
elektrupunk
# 17.12.2017 ob 19:04
ampak dejansko posilil, ko je bila stara 23 let, a se je z njim zunajsodno pogodila za odpravnino.
seveda dnar je dišal, ..res bi lahk bla tih .. dejenja tega desca so bolane zadeve in jih nikakor ne podpiram, sam razumem pa res ne, če je bila posiljena, sploh ni debate da ne bi takrat desca v zapor spravila..ampak..money money money ..-rajši je sama obogatela kot pa da bi desca v zapor vrgla in s tem zaščitila druge ženske pred to pošastjo ...egoistka..
Emmure
# 17.12.2017 ob 19:53
vse so bile tiho,ker jim je Weinstein omogočal kariere,zdaj pa tulijo.Na kozlanje mi grejo take oportunistke.
bayernmb
# 17.12.2017 ob 19:01
Ampak a ne pomeni zonajsodna poravnava to, da je dobila pred leti denar v zameno za to, da bo tiho? Zdaj pa po drugih tolče? Če bi se takrat oglasila bi bilo manj žrtev.

Saj vem, da je nemogoča situacija za žensko, ampak potem naj pokaže malo razumevanja za druge.
krena
# 17.12.2017 ob 19:43
Se mi bolj zdi, da je Meryl ženska, ki je toliko moralno višje od ostalih, da celo kdo čuti spoštovanje do nje. Ostale kokoši so pa folš.
Snežinkica
# 17.12.2017 ob 18:38
Merily Streep ne išče izgovorov za nasilneže in nadlegovalce kot mnogi drugi, torej dajmo se s kritiko raje fokusirati na slednje. Prav tako je bedno, da se grehi moža valijo na njegovo ženo, čeprav je ta ob izbruhu škandala zmogla toliko integritete, da ga je zapustila.
neutrino
# 17.12.2017 ob 18:53
Zlobni genij, ona ne zahteva milijonov za film, ker ne more. Verjemi, da če bi lahko, bi. Saj menda nisi tako naiven, da verjameš v pravljice, ali pač?
Zlobni genij
# 17.12.2017 ob 18:49
Hvala bogu, da se je končno našla ženska, ki razkriva hipokrizijo celotnega pokvarjenega Hollywooda in njegovih produkcijskih firm. Ona vsaj ne zahteva milijone za film. :)
rudes
# 17.12.2017 ob 23:01
Če jo je uni res posili in sta se izvensodno dogovorila, da ji izplača odškodnino, bi morala biti pravzaprav tiho. Za tisti greh je Weinstein plačal, verjetno, kolikor je pač zahtevala, torej, je greh odslužil. Po ameriških praksah, bi jo tip verjetno lahko celo tožil zaradi obrekovanja. O njenih visokih moralnih vrednotah, pa dovolj nazorno govori 3. fotka.
Mitko
# 17.12.2017 ob 22:24
Rose je pravi crap od igralke in sem prepričan, da si zdaj dela predvsem dobro reklamo.
Ostalo pa...ne vemo, kaj je bilo in kaj ni bilo. Tudi sam sovražim prepotentne mačistične tipe, ki mislijo, da lahko s svojim vplivom in denarjem delajo, kar se jim zljubi, vendar v tistem šoubiznisu je veliko mešanja dreka na obeh straneh. Smrdi pa do neba.
johndeer
# 17.12.2017 ob 18:55
Na tretji sliki dokazuje, da gre za zelo elegantno, zadržano žensko, z izbranim okusom za modo .
anny22
# 18.12.2017 ob 00:01
Čak mal...ni Streepova družno pljuvala po Trumpu skupaj z 99.9% Hwooda, čeprav ni bil niti obtožen?
Ko gre za člana njihovega kroga, je pa kar tiho?
Kakšne hinavske amebe so ti igralci.
Upam, da bodo v prihodnje držali jezik za zobmi in se držali svojega poklica.
lightning.si
# 17.12.2017 ob 22:27
macgovnova išče malo pozornisto...doslej jo je moral zbujat z golimi fotografijami, zdaj pa takole...
vsak po svoje pač...
feminist
# 17.12.2017 ob 20:17
Na tretji sliki dokazuje, da gre za zelo elegantno, zadržano žensko, z izbranim okusom za modo .

po merilih feministk se visoko ceni zgleda.

ker pa je admin lepo pobrisal komentar, ga bo trba zgleda popravit, da ne bodo custva custveno sibkih uzaljena: Rose pa c zeli obudit mrtvo kariero in ni boljsega PR stunta v temu trenutku, kot je dodatno nalaganje na ogenj. patetika v stilu klisejske feministke seveda;
Meryl streep pa itak seksist prve lige, ki je citirala Maggie:
"ce zelis kaj izreceno, vprasaj moskega; ce zelis nekaj storjeno, vprasaj zensko"

sedaj pa zamenjajmo spola v stavkih in ocenimo, ali gre za seksizem ali ne, po merilih modernih profesionalno uzaljenih sjw feministicnih snezink
Javorovina
# 17.12.2017 ob 20:01
Meryl Streep je bila na Hrvaškem, brez interneta, brez telefonskega omrežja, o HW je prebrala šele teden kasneje v New York Times-u. :))
los-t
# 18.12.2017 ob 05:53
Koliko žensk bi rešila, če se ne bi pogodila? Tako je pa le okrepila svoj bančni račun in svojo kariero. Ne zdaj bit general po bitki...ona je hinavka!
kreden2
# 18.12.2017 ob 00:20
Imam vtis, da je tole vse skupaj spet ena ameriška medijska hollywood varijanta in da ni nobenega pravega namena po spremembah. Glavno je, da se afere bere in prodaja. Ameriška družba temelji na vseh vrstah moči. Finančni, medijski, družbeni ... Velika moč je v ameriški družbi vrlina in njeno izkorščanje je v ameriki popolnoma sprejemljivo. Ženske so pri tem le kolateralna škoda. Ena od več vrst ogroženih skupin. Po moje so mladi moški igralci tam prav tako žrtve spolnega nasilja, samo so v veliki manjšini in nihče jih ne bi resno jemal, če bi se pritožili, da jih je vplivna starejša režiserka spolno izsiljevala. Spolno izsiljevanje obstaja odkar obstaja človek. Ni prav, ampak tako je. Seveda pa nikakor ne more biti družbeno sprejemljivo.
oliva
# 17.12.2017 ob 21:31
A so vsi zblazneli? :\\\
boro007
# 18.12.2017 ob 19:33
@Binder Dandet

"In ona se pritožuje čez sexsizem ? "

Ona se pritožuje čez spolno nadlegovanje. Preberi še enkrat, če si spregledal, da jo je Weinstein posilil.


In ona se je z njim pogodila na sodišču... Tale članek pa govori o tem kako napada druge ženske ker se ne podajo z njo v divji boj... Če prej ni bila bitke do konca, naj sedaj ne obtožuje drugih da ostajajo v tem njenem boju hladne. Imela je čudovito priložnost da Weinsteina vrže za zapahe, kaj je to preprečilo? Denar.
ElTorro
# 18.12.2017 ob 18:14
Ona se pritožuje čez spolno nadlegovanje

Pozabil si dodati - če od tega nadlegovanja nič nima.

Ob primerni odškodnini je ne očitno ne moti preveč....
Skippy
# 17.12.2017 ob 23:30
Ko se pritožuje ženska, ki hodi naga po ulici ... poglejte sliko 3.
sisoruen
# 17.12.2017 ob 19:04
"Merily Streep ne išče izgovorov za nasilneže in nadlegovalce kot mnogi drugi, torej dajmo se s kritiko raje fokusirati na slednje."

Spet se ti vidi, da nisi ravno karakter. Gre le za to, da imaš do Merily Streep osebne preference, ker gre pa res zagotovo za največjo zvezdnico, ki je Harvey do razkritij najbolj glasno in javno podpirala. Da res ni vedela nič? Not likely. :D

"Prav tako je bedno, da se grehi moža valijo na njegovo ženo, čeprav je ta ob izbruhu škandala zmogla toliko integritete, da ga je zapustila."

Integritete? LOLOLOL... Reševala je svoj biznis. Podobno kot je Ridley Scott brisal Spaceya iz filma, zaradi tega, ker ga če ne nobeden ne bi gledal in bi milijoni izpuhteli v zrak. :D

Skratka, kaj se dogaja v tem primeru. Efekt "pokažite tatu". Torej, vsi so vedeli, vsi so bili vpleteni, kar naenkrat pa so vsi začeli kazati na enega človeka in puf... so oprani vse krivde. .D
Branimir II
# 17.12.2017 ob 20:15
Vedno nekaj ves.

https://www.nytimes.com/2017/10/19/movie
s/tarantino-weinstein.html

Vsi kateri so bili delali z Harvijem v enem ali drugem casu tesno na projektih, so morali nekaj vedeti ker kako zdj ze vemo obseg njegovih predatorskih akcij je biu taksen da je nemogoce nikaj ne cuti, ne videti, ne vedeti.

Iskreni kot Tarantino povejo: ja,...sem vedel nekaj ampak nisem nardil nic ker mi je tako pasalo.

Duplicitni kot Streep bojo povedali: oh nisem vedela nic, kako strasno, totalno sm proti taksnem ponasanju.

Hmmmmmm,....
Snežinkica
# 17.12.2017 ob 18:29
Z radikalnimi napadi ni nič narobe, če so usmerjeni v pravo tarčo, ampak tokrat je Rose res ustrelila mimo in bi bilo bolje, da bi bila tiho.Twitter je res dvorezen meč, po eni strani omogoča širjenje novic, po drugi se pa hitro lahko spozabiš in butaš ven neumnosti, ki bi jih bilo bolje obdržati zase. Napadati ljudi, ki so v resnici na tvoji strani, ob dejstvu, da je ogromno takih, ki ti dejansko želijo škoditi, je res čisto brezveze.
Štrumfek
# 18.12.2017 ob 20:38
Če o Weinsteinovih svinjarijah Georgina res ni vedela ničesar, ne vem, zakaj jo je potrebno napadati.
štajerc64
# 18.12.2017 ob 09:34
Slika tri pove vse o vsem in vseh v svetem gozdu.
In ona se pritožuje čez sexsizem ?
Resno ???
baekaesh
# 17.12.2017 ob 20:07
Hehe, rosie... Ste jo vidl na thefappening?
Snežinkica
# 17.12.2017 ob 19:53
Se mi bolj zdi, da je Meryl ženska, ki je toliko moralno višje od ostalih, da celo kdo čuti spoštovanje do nje

Sem prepričana, da se je Weinstein do Meryl vedno lepo in spoštljivo obnašal, ker bi sicer škodoval svojemu poslu. Nadlegovanja je hranil za mlade, nadebudne igralke. Ali bi lahko Meryl več naredila za te mlade kolegice, prav gotovo, ampak sedaj, ko je vse prišlo na plano, takšne razprtije škodijo skupnemu cilju, to je boljšim pogojem za VSE ženske v Hollywoodu in tudi širše, treba se je osredotočiti na to.
Zlobni genij
# 17.12.2017 ob 19:04
@neutrino: Je ne poznam osebno, tako, da ne morem ravno potrditi tvoje izjave, da bi se okoristila na račun vseh spolno / zlorabljenih deklet, pa verjetno tudi ti ne, ker vse kar si doslej izvedel o njej si izvedel preko medijev. Glede pravljic, pa lahko rečem samo tole: Rajši vidim njo kot protagonistko v boju proti Hollywoodskim veljakom in njihovim produkcijskim firmam, kot pa denimo še eno žensko, ki se dejansko okorišča na račun vseh spolno / zlorabljenih deklet in išče pozornost preko ameriških, pa tudi svetovnih medijev.
sisoruen
# 17.12.2017 ob 18:58
"Z radikalnimi napadi ni nič narobe, če so usmerjeni v pravo tarčo, ampak tokrat je Rose res ustrelila mimo in bi bilo bolje, da bi bila tiho.Twitter je res dvorezen meč, po eni strani omogoča širjenje novic, po drugi se pa hitro lahko spozabiš in butaš ven neumnosti, ki bi jih bilo bolje obdržati zase. Napadati ljudi, ki so v resnici na tvoji strani, ob dejstvu, da je ogromno takih, ki ti dejansko želijo škoditi, je res čisto brezveze."

Ti moram čestitat. To je edina tvoja izjava, ki sem jo jaz kdaj prebral, ki ima smisel. Škoda je le, da tega nasveta, ki ga deliš v tem primeru, ne upoštevaš tudi sama. :D Hkrati bi jo morala razumeti, saj gre za učinek patološkega sovraštva, ki ga gojiš tudi sama. :D

...drugim, kot sta Mira Sorvino in Ashley Judd, je bolj ali manj uničil kariere.

"Kot je ta teden razkril režiser Peter Jackson, je imel obe igralki v ožjem izboru za vloge v Gospodarju prstanov, a ga je Weinstein prepričal, da sta "na snemanju nočni mori"."

hahahahaha... Kakšno sprenevedanje. Če že, potem jim je karieri uničil Peter Jackson, saj je on o tem odločal. Če je pač verjel Harveyu na besedo oz. njegovi besedi dal težo, je to njegov problem in krivda, ne krivda Harvey in kaže na to, da se je temu sistemu podrejal, torej je bil del njega. :D Tako da ne vem kaj zdaj pričakuje, da se mu bo ploskalo, ker je priznal, da je poslušal Harveya in ga s tem dodatno potunkal, ter se s tem opral vsake odgovornosti? :D
Ni_Nicka
# 18.12.2017 ob 10:03
Absolutno podpiram te ženske, ki jih ni strah govoriti o problematiki nasilja, spolnega nadlegovanja, celo posilstev. Ne je ne! Četudi 20 let kasneje. Vsi, ki ste glasni glede tega: Weinstein je zlorabil pozicijo moči, ki jo je imel v filmski meki. Za "kazen" so bile ženske, ki so se mu uprle, degradirane, ponižane, filmi so se umaknili v videoteke, za "nagrado" pa je po storjenem dejanju plačal odškodnino. Tipičen, nadut šovinist. In to, da so na tnalu ženske, ki so spregovorile, ne pa moški, ki je počel svinjarije, kaže na vse preveč ohlapen odnos do nasilja.
Vesela sem, da policija preiskuje primer, vesela sem, da so ga "zrušile", vesela sem vsakega napredka, ki ga naredimo proti VSEM oblikam zlorabe.
minutes
# 18.12.2017 ob 05:48
Torej Amerika ni obljubljena dežela ,sploh za ženske ne.
Binder Dandet
# 18.12.2017 ob 16:06
"Ko se pritožuje ženska, ki hodi naga po ulici ... poglejte sliko 3."

Zarad tega jo je Weinstein smel posilit, ona pa bi morala biti tiho? Kaj si želel povedat?
boro007
# 18.12.2017 ob 06:50
johndeer

Na tretji sliki dokazuje, da gre za zelo elegantno, zadržano žensko, z izbranim okusom za modo .

To tudi mene rahlo zmoti, ne podpiram nadlegovanja, sploh pa ne posilstev... Ampak v takile odpravi je pa tako kot bi okoli bika hodila v živordeči obleki.

Tudi serija čarovnice je bila na tem nivoju, povprečne igralke s privlačnimi linijami... Še enkrat, ne podpiram seksizma, ampak vsaj delno se morajo zavedati da s parimi parametri tega istega problema služijo denar.

Kar se pa Meril tiče, ji je pa takole v šali rečeno malo v škodo, da jo spolni sprevrženec ni niti za rit prijel... Ampak ona ni toliko potrebovala njegovih uslug, ker je že imela renome.
Miham
# 17.12.2017 ob 20:07
Meryl Streep in ženske, ki ostajajo tiho

Meryl Streep je pragmaticna, ve proti komu se ji splaca govoriti in proti komu ne

proti Trumpu da, proti Weinsteinu ne...
Binder Dandet
# 18.12.2017 ob 16:07
"In ona se pritožuje čez sexsizem ? "

Ona se pritožuje čez spolno nadlegovanje. Preberi še enkrat, če si spregledal, da jo je Weinstein posilil.
Branimir II
# 17.12.2017 ob 20:06
Sem prepričana, da se je Weinstein do Meryl vedno lepo in spoštljivo obnašal, ker bi sicer škodoval svojemu poslu.
--------
Streep ne more nic enem mogulu kot Harvi v njegovem prime time-u. Kaj bi lahko ona njegovemu poslu nardila? A mislis da ni glumic razn nje? Je zamenjiva, kot vsi. Obstaja nevrjetno stevilo talentiranih in motiviranih glumic in glumcov kateri nikoli ne dobijo sanso.

Za vsako Streep ali Tom Hanksa je 10 enakih kateri enostavno nikoli ne dobijo lasni 'big break' da se dokazejo.

Do nje je biu, kot ti poves spostljiv, ker mu se na njo ni dvignil. To je edina, brutalna in totalna, resnica v celi zgodbi. In Rose je zdj 'kokos' ker se Harviju na njo dvignil in ga je ona odbila, dokler je Streep veliki borec in 'moralna vertikala'.

Hmmmmmm,.....
Branimir II
# 17.12.2017 ob 19:48
Golden Globe je zelo dobro poznat kot show brez umetniske integritete, ampak ko ima bolse veze, sponzorje, celebrity status, korumpiran pijan show za 'creme de la creme' oblikovan kot news buzz za news buzz. Pay for award- show, same elite Hollywood-a.

Ce samo pogledava nominirance cez leta, ali ovo leto je kr jasno da je tukaj nekaj mutnega v igri. Namrec produkcije, performanse in dosezki siroko kriticne pozitivno sprejete (od publike in ktirikov) bivajo spregledani za filme in glumce katere nigdo razn Golden Globe foreign Press ni vidu-- kot 'Post' z Meerly Streep in Tom Hanks. Nominiran v najbol prestiznih kategorijah, a film je videlo ravno 0 ljudje van Golden Globe FP.

Hmmmmmm,.......

To je ze ena 'javna tajna' Hollywood-a. Namrec korupcija. Tako da zelo umetnisko-moralno vprasljiv dogodek na katerem skusas narditi nekaksni performance za moralna vprasanja in izzive casa,....

Hmmmmm,.....

Rose ima prav. PR stunt Hollywoodske elite katera je dobro zivela z Harvijem dokler glumice kot ona in ze nekatere 'prave zrtve' cele zgodbe (ker im karijera nikoli ni imela sans zarad Harvija) zdj morajo jesti nova g++vna privilegirane elitice.
ukrajin
# 17.12.2017 ob 19:13
Rose <3
Jonson
# 17.12.2017 ob 20:40
@elektropunk
seveda dnar je dišal, ..res bi lahk bla tih .. dejenja tega desca so bolane zadeve in jih nikakor ne podpiram, sam razumem pa res ne, če je bila posiljena, sploh ni debate da ne bi takrat desca v zapor spravila..ampak..money money money ..-rajši je sama obogatela kot pa da bi desca v zapor vrgla in s tem zaščitila druge ženske pred to pošastjo ...egoistka..

Ne obsojaj nekaj, čemur ne poznaš ozadja.
A ti misliš, da je to tako enostavno bit posiljen in potem pozabit dejanje posilstva?
Takrat je bila stara 23 let in je čisto drugače razmišljala. Verjetno je bila v šoku in so ji drugi svetovali kako naj se odloči. Nič ne veš o tem kako je prišlo do poravnave in pod kakšnim pritiskom je bila, da se dogodek porine v pozabo. Weinstein je imel že takrat velik vpliv.
Jonson
# 17.12.2017 ob 21:10
@johndeer
Na tretji sliki dokazuje, da gre za zelo elegantno, zadržano žensko, z izbranim okusom za modo.
Kaj koga briga kako se kdo oblači. Moda Hollywooda je čisto drugačna od mode kje drugje in tudi zadržani ljudje (ne vem, kako si ugotovil, da bi bila zadržana) se lahko oblečejo drugače, kot si misliš, da bi se zadržani morali obleči za določene dogodke, kjer obstajajo neka nenapisana pravila. Američani so na splošno bolj odprti ljudje.
ukrajin
# 17.12.2017 ob 19:15
Meryl Streep je ena izmed najbolj precenjenih igralk vseh časov.
Kazalo